"MRŽNJA NIKADA NEĆE BITI JAČA": Petković se oglasio povodom paljenja trobojke u Gračanici i uništavanja murala Novaku Đokoviću
Foto: Beta Milos Miskov

"MRŽNJA NIKADA NEĆE BITI JAČA": Petković se oglasio povodom paljenja trobojke u Gračanici i uništavanja murala Novaku Đokoviću

SRBI NA KIM -

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković oglasio se povodom paljenja srpske zastave u Gračanici, a tom prilikom žestoko je osudio i uništavanje murala Novaku Đokoviću u Orahovcu.

"Noćas je albanski ekstremista u Gračanici zapalio srpsku trobojku u svom suludom mrziteljskom piru, inspirisan napadom Kurtijevih terorista na severu KiM na goloruki srpski narod", naveo je Petković i dodao:

"Srbi su zastavu odmah zamenili novom, jer nikada mržnja neće biti jača", napisao je u objavi Petar Petković.

On se takođe oglasio i povodom uništavanja murala Novaku Đokoviću u Orahovcu, naglasivši da je to "slika i prilika Kurtijeve ekstremističke politike na KiM".

"Tokom noći uništen je mural Novaka Đokovića u Orahovcu i ispisane poruke terorističke UČK. Ekstremisti udaraju tamo gde su Srbi najizolovaniji i najranjiviji. To je slika i prilika Kurtijeve ekstremističke politike na KiM", napisao je direktor kancelarije za KiM.

Petković je u nastavku naglasio da premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju Srbi ne predstavljaju politički problem, već da su mu problem samim tim što postoje.

"Oni koji inspirišu šovinizam moraju biti najhitnije obuzdani, jer Kurtiju Srbi nisu politički problem, oni su mu problem samim tim što postoje. Za Kurtija je lična uvreda sve što je srpsko, jer njegov glavni pokretač je duboka i iracionalna mržnja", zaključio je Petar Petković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track