PETAR PETKOVIĆ: Hvala sudiji Marinković što istrajava u borbi za istinu o Račku
Foto: Kancelarija za KIM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

PETAR PETKOVIĆ: Hvala sudiji Marinković što istrajava u borbi za istinu o Račku

SRBI NA KIM -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa nekadašnjim istražnim sudijomDanicom Marinković, koja je 15. januara 1999. godine sprovela uviđaj u vezi sa događajima u Račku i zahvalio joj se jer je uprkos brojnim pritiscima, hrabro čitavom svetu iznela istinu zasnovanu na naučnoj ekspertizi i dokazima.

"Zahvaljujem sudiji Marinković što nepokolebljivo istrajava u borbi za istinu, pravdu i slobodu. Njena profesionalna i metodična istraga doprinela je da se utvrde nepobitne činjenice o događajima u Račku i njeni dokazi će ostati baština i narednim generacijama", rekao je Petković.

On je dodao da činjenice koje je za istoriju sačuvala Danica Marinković ruše svaki pokušaj fabrikovanja događaja u Račku koji su poslužili kao nesuvislo opravdanje i povod za protivpravnu agresiju dela međunarodne zajednice na SR Jugoslaviju.

"Hrabrost i profesionalizam sudije Marinković uče nas da se istina mora braniti čvrsto, nepokolebljivo i argumentovano, jer Srbija je i danas često žrtva propagandnog delovanja i specijalnog rata koji se protiv nje vodi, a na koji je moguće odgovoriti samo istinom i nikako drugačije", naglasio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM zaključio je da nikad nije kasno boriti se za istinu.

"Najveća mi je satisfakcija što smo moje kolege i ja prikupili dokaze i utvridli istinu koju nam niko ne može oduzeti“, zaključila je sudija Marinković.

Kurir.rs/Kosovo online

Bonus video:

06:31

SVAKA DRŽAVA IMA SVOJE KOSOVO Pešić UŽIVO iz Pariza o terorizmu: Napad se desio u mirnom kvartu! Više NIGDE NIJE BEZBEDNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track