ČIČA HAKER: Prća (83) iz Prokuplja ovladao kompjuterom

Sve se može kad se hoće

ČIČA HAKER: Prća (83) iz Prokuplja ovladao kompjuterom

Srbija -
Ovo za mene čudo od tehnike dobio sam od sina i snahe za 83 rođendan. Odmah me je zainteresovalo kako radi, a nakon kraće sinovljeve obuke počeo sam da se služim njime. Za kratko vreme sam naučio sve što mi je potrebno za pisanje knjiga, kaže pisac Prvoslav Nikolić

PROKUPLJE - Prokupčanin Prvoslav Nikolić - Prća u 83. godini prvi put je počeo da se služi kompjuterom.Ovaj prokupački pisac koji u svojim knjigama godinama beleži obične stvari koje se dešavaju u gradu, do sada je objavio desetak knjiga, pesama, anagdota i priča.Veli da mu je, od kada je počeo da radi na kompjuteru, pisanje znatno olakšano. Zato će, zahvaljujući tehnici, za kratko vreme bar još osam knjiga uskoro dočekati promociju i pokušati da privuku pažnju čitalaca."Ovo za mene čudo od tehnike dobio sam od sina i snahe za 83 rođendan. Odmah me je zainteresovalo kako radi, a nakon kraće sinovljeve obuke počeo sam da se služim njime. Za kratko vreme sam naučio sve što mi je potrebno za pisanje knjiga", kazao je Nikolić.On je oduševljen sa kakvom lakoćom sada kuca svoje tekstove na kompjuteru.

"Do sada sam svoje rukopise pisao na kucaćoj mašini. Nekada mi se dešavalo da napišem skoro celu stranu i tek pri kraju dobijem novu ideju i želim da promenim deo teksta. Zbog toga sam morao da prekucavam sve od početka. Sada je sve drugačije, bez problema mogu da ispravim bilo koje slovo, rečenicu, izbacim ili dodam po nešto", rekao je jedan od najstarijih pisaca koga Prokupčani prepoznaju po nadimku Prća.Ovaj 83.godišnjak tvrdi da čovek mora celog života da uči i napreduju i da godine ne smeju da budu prepreka za to.Ovog pravila se pridržava od najranijeg detinjstva i nikada mu nije bio problem da ovlada novim tehnologijama i radi na sebi i svom obrazovanju. Poručuje da će tako biti dok god ga um služi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track