SREMSKA KAMENICA: Piroman seje strah među žiteljima Tatarskog brda
Foto: Reuters

Šestogodišnja serija paljevina

SREMSKA KAMENICA: Piroman seje strah među žiteljima Tatarskog brda

Srbija -
Nedavni požar je zahvatio stotinak hektara i zamalo uništio dve kuće i crkvu

SREMSKA KAMENICA - Stanovnici Tatarskog brda u Sremskoj Kamenici tvrde da ih nepoznati piroman ne ostavlja na miru. Kako kažu, nedavni požar je zahvatio stotinak hektara i zamalo uništio dve kuće i crkvu.

To je nastavak šestogodišnje serije paljevina nepoznatog piromana na parcelama i objektima Tatarskog brda. Prema navodima stanara, požar je i ovog puta podmetnut na istoj njivi, a brzo se proširio do kuća. "Vatrogasci su sprečili da vatra stigne do samih dvorišta. Ranije je piroman bio aktivan u proleće, ali sada to čini i zimi", svedoči Petar Kovačević.

Na njivama su tragovi vatre, mnoge kuće su mogle biti ugrožene, a meštani se sećaju da je prošle godine požar koji se širio s njive uništio jednu vikendicu. Bojana Petković kaže da je u poslednjih šest godina bilo 15 požara. "Na jakom vetru vatra može da se proširi na čitavo naselje i zbog toga svi strahujemo", kaže ona.

U policijskoj upravi Novi Sad nemaju odgovor, već kažu da pitanja u vezi sa piromanom treba postaviti Upravi za vanredne situacije. Vatrogasci kažu da su redovno gasili požare, ali ne mogu da potvrde da li su oni nastali nepažnjom, nehatom ili su podmetnuti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track