Radnici Autosaobraćaja štrajkuju glađu zbog prodaje autobusa
Foto: Kurir

Zaposleni potpuno zbunjeni

Radnici Autosaobraćaja štrajkuju glađu zbog prodaje autobusa

Srbija -
Autobus kragujevačkog preduzeća prodat je danas na javnom nadmetanju za 4,5 miliona dinara, po izvršnom rešenju suda za namirenje potraživanja četvorice radnika tog preduzeća

KRAGUJEVAC - Grupa radnika kragujevačkog Autosaobraćaja počela je štrajk glađu u upravnoj zgradi tog preduzeća, jer su nezadovoljni zbog nezakonite prodaje njihovog autobusa na današnjem javnom nadmetanju održanom u izvršnom odeljenju Osnovnog suda.

Predstavnik Samostalnog sindikata Autosaobraćaja, Srđan Ilić rekao je da je u štrajku glađu 15 radnika.

"Nezadovoljni smo jer je autobus prodat kupcu koji je imao obavezu da odmah položi ponuđenu cenu što nije učinjeno nego mu je dat rok od pet dana, što smatramo nezakonitim", rekao je Ilić. On je naveo da je sve urađeno tendenciozno, jer je kupac autobusa bivši radnik Autosaobraćaja.

Autobus kragujevačkog preduzeća Autosaobraćaj, prodat je danas na javnom nadmetanju za 4,5 miliona dinara, po izvršnom rešenju suda za namirenje potraživanja četvorice radnika tog preduzeća. Kako saznaje agencija Beta u Osnovnom sudu u Kragujevcu početna cena autobusa je bila dva miliona dinara, a prodat je za 4,5 miliona dinara najpovoljnijem ponuđaču Vlatku Milatoviću iz Kragujevca. Grupa od oko 30 radnika preduzeća Autosaobraćaj nije dozvolila jutros oko 10 časova da se na glavnoj autobuskoj stanici održi zakazana javna licitacije za prodaju autobusa.

Nakon protesta radnika javno nadmetanje za prodaju autobusa je održano nešto kasnije u izvršnom odeljenju Osnovnog suda u Kragujevcu. Predstavnik Samostalnog sindikata Srđan Ilić je rekao novinarima da se radnici protive prodaji imovine preduzeća. "Zahtevamo od države koja je većinski vlasnik preduzeća da uplati sredstva koja se duguju našim kolegama i da se ne prodaje najbolji autobus koji imamo kao sredstvo rada", rekao je Ilić. On je dodao da su radnici zbunjeni jer su iz Vlade Srbije ranije dobili obećanja da će biti dovezeno 20 autobusa, a sada se prodaje najbolji autobus iz voznog parka.

Prema rečima Ilića, nakon ove prodaje autobusa dovodi se u pitanje i obnavljanje rada ovog transportnog preduzeća u kome je zaposleno 157 radnika. Krajem prošle godine zbog krize u preduzeću i neizmirenih potraživanja radnici Autosaobraćaja su držali u blokadi magistralni put i prugu Kragujevac-Kraljevo, a blokada glavne autobuske stanice još traje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja