SOLIDARNI: Doborovoljci iz Kikinde kreću za Šabac i Obrenovac
Foto: Tanjug

Odazvali se na poziv premijera Srbije

SOLIDARNI: Doborovoljci iz Kikinde kreću za Šabac i Obrenovac

Srbija -
Oko 150 građana opštine Kikinda organizovane u subotu ujutro, u šest sati, kreću za Beograd, odakle će biti upućeni u Šabac i Obrenovac

KIKINDA: Solidarni!

Dramatične slike poplavljevih delova Srbije , vapaji unesrećenih ljudi i apel za pomoć koji je zemljacima uputio premijer Srbije Aleksandra Vučić, nije građane Kikinde ostavio ravnodušnim.

Njih oko 150 u subotu ujutro, u šest sati, kreću za Beograd, odakle će po potrebi, biti upućeni u Šabac i Obrenovac- potvrdio je Kuriru Milivoj Linjački, član Štaba za vanredne situacije opštine Kikinda:

"Svi fizički spremni i sposobni Kikinđani mogu i dalje da se prijave na telefon Centra za vanredne situacije 0230/ 22-901 koji je otvoren 24 sata. Odlučeno je da najpre odemo u Beograd, gde ćemo, po potrebi, biti upućeni u Šabac i Obrenovac. Proteklih dana kiše u našoj oštini nisu zadale građanima veće probleme. Palo je oko 80 litara po kvadratnom metru. Ovo je prilika da svi pokažemo koliko smo solidarni i pokušamo da se izborimo sa vodenom stihijom- rekao je Linjački.

U Obrenovac su se jutros, kao ispomoć, zaputila osmorica pripadnika Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Kikinde:

- S obzirom da na našem terenu situacija nije alarmantna, svo raspoloživo ljudsto i oprema angažuje se u ugroženim područjima. Osmorica kolega koji su otišli u Obrenovac su iskusni profesionalci koji su se sa ovakvim problemima, na ovom području, susreli 2006. i 2010. godine. Prošle zime spasavali su ugrožene ljude iz smetova-rekao je Dragan Berić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track