(FOTO) KLIZIŠTE U MALOM ZVORNIKU: Brda jure na Drinu i most
Foto: Tviter

Granični prelaz Stari most

(FOTO) KLIZIŠTE U MALOM ZVORNIKU: Brda jure na Drinu i most

Srbija -
Stanovnici Malog Zvornika, koji je presečan na dva dela, putem društvenih mreža traže stručnu pomoć i upozoravaju na klizišta

Mali Zvornik, grad koji je bukvalno presečen na dva dela zbog klizišta, još uvek je ugrožen a njegovi stanovnici putem društvenih mreža traže hitnu stručnu pomoć.

Kako navode, Drina preti da poplavi grad, a brda iznad nje ne miruju već klize u vodu sužavajući njen tok. Fotografija koju je na Twiter postavio jedan od stanovnika pokazuje stanje kod graničnog prelaza Stari most, i ne uliva nimalo lep prizor.

Takođe, odred od 40 francuskih specijalaca koji su rano jutros stigli u Beograd, odmah po dolasku su obavešteni da će biti angažovani upravo u Malom Zvorniku.

Podsetimo, komandant kriznog štaba i predsednik opštine Mali Zvornik Dragan Bigićević juče je rekao da je grad u teškoj situaciji zbog prekinutih puteva, te da se pomoć u pojedinim delovima dostavlja peške.

"Tri dana i tri noći se borimo, trese se i most. Naredio sam obustavu saobraćaja i intervenisao u "Putevima Srbije" koji su se danas odazvali pozivu i na terenu je stručna ekipa koja imaju zadatak da reši problem", kazao je Bogićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track