Vlada Srbije raspustila skupštinu Majdanpeka
Foto: Beta

Formiran Privremeni organ

Vlada Srbije raspustila skupštinu Majdanpeka

Srbija -
Vlada je za predsednika Privremenog organa opštine Majdanpek imenovala Dejana Vagnera, a za članove Slobodana Mršića, Draška Ćetkovića, Ljubišu Jovanovića i Slavišu Božinović

MAJDANPEK - Vlada Srbije raspustila je Skupštinu opštine Majdanpek i obrazovala Privremeni organ za obavljanje tekućih i neodložnih poslova i izvršnih organa opštine.

Privremeni organ, koji će obavljati ove poslove do konstituisanja novih nakon održanih izbora, ima predsednika i četiri člana, objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika".

Vlada je za predsednika Privremenog organa opštine Majdanpek imenovala Dejana Vagnera, a za članove Slobodana Mršića, Draška Ćetkovića, Ljubišu Jovanovića i Slavišu Božinović.

Predsednik organizuje rad privremenog organa, predsedava njegovim sednicama i obavlja druge poslove koje mu privremeni organ poveri.

O obavljanju stručnih i tehničkih poslova u vezi sa sazivanjem i održavanjem sednica, stara se sekretar kojeg imenuje Privremeni organ.

Privremeni organ odlučuje o pitanjima iz nadležnosti Skupštine opštine Majdanpek i izvršnih organa opštine većinom glasova članova tog tela.

Za razmatranje pojedinih pitanja mogu se obrazovati komisije i druga radna tela.

Predsednik komisije, odnosno drugog radnog tela imenuje se iz reda članova Privremenog organa, dok članovi mogu biti i građani.

Privremeni organ donosi Poslovnik koji uređuje organizaciju i način rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track