Mihajlovićeva: Sanacija klizišta u Malom Zvorniku za dva meseca
Foto: Tanjug

Milijardu dinara štete

Mihajlovićeva: Sanacija klizišta u Malom Zvorniku za dva meseca

Srbija -
Ovo klizište mora da se uradi temeljno da bi bilo bezbedno. Dobra stvar je što ćemo do petka moći da pustimo jednu traku teretnog saobraćaja da bi ekonomija mogla da funkcioniše, rekla je ministarka
1 / 5 Foto: Tanjug

MALI ZVORNIK - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da će klizište kod Starog mosta u Malom Zvorniku biti sanirano najkasnije za dva meseca na bezbedan način i da će do petka biti puštena jedna traka za teretni saobraćaj na ovom delu puta."Ovo klizište mora da se uradi temeljno da bi bilo bezbedno. Dobra stvar je što ćemo do petka moći da pustimo jednu traku teretnog saobraćaja da bi ekonomija mogla da funkcioniše", rekla je Mihajlović novinarima nakon obilaska tog klizišta i precizirala da će ovo klizište biti sređeno najkasnije za dva meseca.

"U Srbiji postoji nekoliko stvari koje će se završiti za dva meseca, a jedna od njih je saniranje ovog klizišta", rekla je Mihajlović, sa kojom su u obilasku bili i predstavnici Ujedinjenih nacija, arhitekte, građevinski inženjeri i posebni stručni timovi koje je vlada formirala.Ministarka je navela da će se i Stari most srediti, ali da to ne može da bude rešeno odjednom. Ona je navela da je Mali Zvornik jedna od opština koja je teže stradala od poplava i da je procenjena šteta u ovom mestu milijardu dinara.Ministarka je takođe navela da će vlada, ugroženim stanovnicima Malog Zvornika pomoći i u gorivu iz robnih rezervi, ali i da će pomoći da se reše problemi vezano za normalno funkcionisanje škola.Govoreći generalno o situaciji u poplavljenim područjima, ministarka je podsetila da će rekonstrukcija svih puteva koji su oštećeni u poplavama biti gotova do oktobra.

"To je dogovor sa Putevima Srbije. Mi smo preuzeli obavezu da rešavamo i lokalne puteve a to tek nije jednostavno. U svakom slučaju bezbednost je na prvom mestu", poručila je Mihajlović.Predsedik opštine Mali Zvornik Dragan Bogićević izjavio je danas da puštanje jedne trake teretnog saobraćaja rešava 80 odsto problema u komunikaciji u ovom kraju."Što se tiče Starog mosta, projekat postoji. Sada ćemo ga pregledati i videti koliko je upotrebljiv u cilju sanacije ovog mosta kako bi u dogledno vreme mogao da se pusti za pešački i putnički saobraćaj", rekao je Bogićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track