Profesorka zaključana u kabinetu: Nisam odbila ponudu ministarstva!
Foto: Tanjug

Radojka MIkšin i dalje štrajkuje

Profesorka zaključana u kabinetu: Nisam odbila ponudu ministarstva!

Srbija -
Apelacioni sud u Kragujevcu je u februaru ove godine odbio žalbu Radojke Mikšin kao neosnovanu, odbacujući njene navode da poseduje sve dokumente i licencu za obavljanje posla profesora informatike

KRALJEVO - Profesorka Radojka Mikšin, koja već dve nedelje štrajkuje zaključana u kabinetu informatike Šumarske škole u Kraljevu, tvrdi da nije tačno da je odbila pozive za sastanak Ministarstva prosvete."Načelnik školske uprave u Kraljevu Žarko Milosavljević je ponovo izjavio da sam odbila dogovor koji su mi nudili on i prosvetna inspektorka Svetlana Filipović. Pozivam Milosavljevića i Filipović da pred novinarima, kako bi javnost bila upoznata, dokažu ozbiljnost ponude i istog časa ću napustiti školu”, kaže Mikšinova.Mikšin navodi i da neistinita izjava Milosavljevića da je tražila da joj na noge dođe ministar prosvete Srđan Verbić. "Ministru Verbiću sam uputila pismo 10. juna i do danas nisam dobila odgovor", kaže Mikšin.Milosavljević je ponovio da je Radojki Mikšin bio dogovoren sastanak u ministarstvu prosvete, ali da je ona to odbila, što je potvrdilo i ministarstvo prosvete.Šumarska škola je rešenje o prestanku radnog odnosa koje Mikšin nije htela da primi i potpiše, postavila na oglasnoj tabli škole, kako bi postalo pravosnažno.Apelacioni sud u Kragujevcu je u februaru ove godine odbio žalbu Radojke Mikšin kao neosnovanu, odbacujući njene navode da poseduje sve dokumente i licencu za obavljanje posla profesora informatike.

Ministarstvo: Bez propusta u školi

Ministarstvo prosvete saopštilo da je još 20. juna prosvetni inspektor posetio Šumarsku školu u Kraljevu zbog štrajka profesorke Radojke Mikšin.Kako je saopšteno, tom prilikom je konstatovao da je njen radnopravni status rešen pravosnažnom presudom Apelacionig suda, te da nije utvrdio propuste u postupanju direktora te škole Zorana Nikolića.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je 21. juna prosvetni inspektor izvršio nadzor njenog radnopravnog statusa u toj školi, te da je u izveštaju, izmedju ostalog, naveo da mu je direktor škole potvrdio da je spreman da ponovo primi nastavnicu Mikšin u radni odnos na radno mesto nastavnika računarstva i informatike, kao i da je ponudu direktora u prisustvu svedoka ona to odbila. Ministarstvo prosvete takodje podseća da je dan nakon stupanja u štrajk nastavnica Mikšin dva puta pozivana na sastanak kod ministra Srdjana Verbića, ali da to nije prihvatila.

Podsećamo, presudom Apelacionog suda u Kragujevcu od 25. februara 2014. godine pravosnažno je okončan spor o zakonitosti rešenja direktora Šumarske škole u Kraljevu Zorana Nikolića o prestanku radnog odnosa Radojki Mikšin.

Rešenje o otkazu doneto je zbog neispunjavanja zakonom propisanog uslova u pogledu vrste stručne spreme za zasnivanje radnog odnosa na neodredjeno vreme i rad na poslovima nastavnika računarstva i informatike. Presuda suda je konačna i Ministarstvo nema nikakve ingerencije niti način da na ovu odluku utiče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja