ZA LEPŠI NOVI SAD: Formirana antigrafiti jedinica
Foto: Glas Javnosti

Ideja gradonačelnika

ZA LEPŠI NOVI SAD: Formirana antigrafiti jedinica

Srbija -
Nećemo dozvoliti nekolicini anonimnih vandala koji samostalno, ili za nečiji račun, pod okriljem noći ispisuju grafite mržnje, da pobede Novi Sad i Novosađane, poručio je Miloš Vučević

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević formirao je "anti-grafiti jedinicu" da sa svih fasada ukloni grafite koji ruže grad. Prioritet će biti uklanjanje grafita s porukama mržnje, saopštio je gradonačelnik.

"Reč je o uvođenju sistemske borbe protiv netolerancije i diskriminacije, i narušavanja izgleda grada. Nećemo dozvoliti nekolicini anonimnih vandala koji samostalno, ili za nečiji račun, pod okriljem noći ispisuju grafite mržnje, da pobede Novi Sad i Novosađane", poručio je Vučević.

Dodao je da "anti-grafiti jedinici" daje rok od šest meseci da ukloni sve poruke netolerancije koje kvare ugled Novog Sada kao "otvorenog grada velikog srca". Naveo je da "jedinica" odmah počinje da radi, a prvi zadatak joj je da napravi mapu grafita po kvartovima, radi planiranja efikasnog i ekonomičnog uklanjanja.

Jedinica je formirana u okviru JKP Gradsko zelenilo čime je uposlen deo viška radnika, piše u saopštenju. Građani će moći da prijave grafite, a "anti-grafiti jedinica" će imati zadatak da ih uklone u roku od 48 sati. Dežurna služba JKP Gradsko zelenilo primaće pozive svakog radnog dana od 7 do 15 sati, na telefon 021 210-0272.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja