Put u Sečnju zatvoren zbog izlivanja Tamiša
Foto: Printskrin

Vide Vojvodine

Put u Sečnju zatvoren zbog izlivanja Tamiša

Srbija -
Tamiš se na tom mestu redovno izliva čim poraste vodostaj, te da se tim delom puta teško može proći i traktorima, pa do Zrenjanina moraju zaobilaznim putem, koji je umesto sedam, udaljen 40 kilometara

ZRENJANIN - Put Botoš-Tomaševac u opštini Sečanj od danas je zatvoren za saobraćaj, a zbog izlivanja reke Tamiš kod brane na kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Meštani Botoša kazali su da se Tamiš na tom mestu redovno izliva čim poraste vodostaj, te da se tim delom puta teško može proći i traktorima, pa do Zrenjanina moraju zaobilaznim putem, koji je umesto sedam, udaljen 40 kilometara. U preduzeću "Vode Vojvodine" naveli su da je na banatskim vodama na snazi redovna odbrana od poplava i da su porast temperatura, usled kojih se topi sneg u slivovima banatskih vodotoka, ali i obilnije padavine u proteklom periodu prouzrokovale porast vodostaja na banatskim rekama. Tamiš je danas na 550 centimetara kod merne stanice u Jaša Tomiću. Na snazi je redovna odbrana od poplava, a i pored daljeg porasta očekuje se da neće premaći 600 centimetara kada na snagu stupa vanredna odbrana.

U "Vodama Vojvodine" ukazuju da se od juče mere redovne odbrane od poplava sprovode na ukupno 70 kilometara Nere, Brzave i Tamiša. Dostizanje granice kada bi trebalo uvesti vanrednu odbranu od poplava se ne očekuje, a samim tim ni problemi u branjenom području. Na nasipima gde je uvedena odbrana organizovana su dežurstva u skladu sa Opštim i Operativnim planom odbrane od poplava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track