TRAŽE POMOĆ OD GRADSKE VLASTI: Protest poljoprivrednika u Čačku
Foto: Marina Lopicic

Posledice poplava

TRAŽE POMOĆ OD GRADSKE VLASTI: Protest poljoprivrednika u Čačku

Srbija -
Oni su istakli da traže pomoć u nabavci semena, đubriva i nafte za setvu, jer su im u poplavi stradale sve zasejane kulture i nisu imali nikakve prihode za ovu godinu

ČAČAK - Više desetina poljoprivrednika iz okoline Čačka čija su gazdinstva stradala od prošlogodišnje poplave, protestovalo je danas ispred zgrade Gradske skupštine, zahtevajući pred početak njene današnje sednice da im lokalna samouprava pomogne u prolećnoj setvi.

Oni su istakli da od gradske vlasti traže pomoć u nabavci semena, đubriva i nafte za setvu, jer su im u poplavi stradale sve zasejane kulture i nisu imali nikakve prihode za ovu godinu.

Poljoprivredni proizvođači iz sela Zabalće, Preljina, Slatina, Baluga, Mrčajevci, Donja Gorevnica kazali su da su do sada dobili minimalnu pomoć države za popravku oštećenih objekata, što je "kao da utopljeniku bacite slamku".

Oni su istakli i da ne traže da im lokalna samouprava pokloni ni seme, ni đubrivo ni naftu, već da im pomogne da tu robu nabave i otplate do kraja godine. Predstavnike poljoprivrednika primilo je gradsko rukovodstvo sa kojim je dogovoreno da se u ponedeljak sastanu s gradonačelnikom Vojislavom Ilićem i razgovaraju o svojim zahtevima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track