NEZABELEŽEN FENOMEN: Ovca iz Koštunića ojagnjila 3 jagnjeta za 42 dana!
Foto: Fonet

Ne pamti se ovakav slučaj

NEZABELEŽEN FENOMEN: Ovca iz Koštunića ojagnjila 3 jagnjeta za 42 dana!

Srbija -
Ovca se prvi put normalno ojagnila i kada sam juče ujutru ušao u štalu, ostao sam zbunjen jer sam video još dvoje jagnjadi o kojima je ona brinula, a tada sam shvatio da su u pitanju prinove, rekao je vlasnik ovce

GORNJI MILANOVAC - Ovca Milana Savića (56) iz suvoborskog sela Koštunići za 42 dana ojagnila je troje jagnjadi, što stručnjaci ocenjuju kao fenomen nezabeležen u praksi.

Savić je izjavio da mu je ovca na svet donela jedno jagnje pre 42 dana, a u utorak je ponovo ojagnila blizance, što je izazvalo zabunu u njegovom domaćinstvu i čitavom selu, jer se takav slučaj "ne pamti".

"Ovca se prvi put normalno ojagnila i kada sam juče ujutru ušao u štalu, ostao sam zbunjen jer sam video još dvoje jagnjadi o kojima je ona brinula, a tada sam shvatio da su u pitanju prinove", rekao je Savić.

O svim jagnjadima ovca jednako brine, ali će Savić starije odvojiti i hraniti koncentratom, dok će blizanci ostati da sisaju i da se prihranjuju kravljim mlekom.

Veterinar Radoš Railić, koji godinama brine o zdravlju životinja u rudničko-takovskom kraju, izjavio je da je u pitanju prirodni fenomen i da je ovca posle 42 dana imala ponovnu ovulaciju i ovna pored sebe, posle čega su na svet došla nova jagnjad.

Milan Savić ima u stadu deset ovaca rase domaća parmenka.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track