Katanac na halu u Čačku

KK Borac nema gde da trenira

Katanac na halu u Čačku

Srbija -
Sektor za vanredne situacije proglasio jedini sportski objekat u gradu nebezbednim i zatvorio ga

ČAČAK - Katanac!Inspektori Sektora za vanredne situacije u hali KK Borac u Čačku zabranili su održavanje svih skupova na kojima bi bilo više od 200 posetilaca. Sportski objekat nema čak ni put kojim bi prišla vatrogasna kola. Po odluci inspektora, u hali je zabranjeno održavanje sportskih manifestacija i muzičkih događaja jer je ustanovljen problem sa elektroinstalacijama i sistemom evakuacije.

- Hala je zatvorena za sve događaje koji bi okupili preko 200 ljudi. Tako će biti sve dok se u njoj ne steknu uslovi koji garantuju bezbednost svih učesnika i posetilaca. Nažalost, problemi u hali Borac postoje još odranije. Evidentirali smo dva ključna problema, a to su evakuacioni planovi i električne instalacije - kaže Dragiša Broćić, načelnik Sektora za vanredne situacije Moravičkog okruga.

Broćić navodi da se u hali kraj Morave ne poštuju propisi vezani za evakuaciju, a najveći problem su instalacije, koje su veoma stare.

- Hala nema ni pristupni put za vatrogasna vozila, ali mogli bismo da pređemo preko toga jer mi možemo na drugi način da priđemo objektu - kazao je Broćić.

Kako saznajemo, hala Borca odavno ne ispunjava bezbednosne uslove po standardima koji to nalažu. Prošle godine umalo nije zatvorena.

- Prvobitna namera posle prošlogodišnjeg inspekcijskog pregleda bila nam je da zabranimo korišćenje objekta samo za koncerte, ali posle pregleda došli smo do zaključka da ni to nije bezbedno - rekao nam je Broćić.

(D. Č.)

Dragiša Broćić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track