SNEG U MAJU: Na Kopaoniku veje!
Foto: Reuters

Ludo vreme

SNEG U MAJU: Na Kopaoniku veje!

Srbija -
Danas u celoj Srbiji promenljivo i svežije, a od sutra letnje vreme, sunčano i toplo

BEOGRAD - U Srbiji je jutros najtoplije u Loznici i Negotinu, gde je u sedam časova izmereno 15 stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura jedan stepen i gde trenutno pada slab sneg.U Zaječaru je izmereno 14, a u Banatskom Karlovcu, Valjevu, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Kruševcu, Nišu, Leskovcu i Vranju izmereno je 13 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.U Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Kuršumliji, Ćupriji i Dimitrovgradu izmereno je 12 stepeni. Na Paliću i u Kraljevu izmereno je 11, Požegi osam, na Zlatiboru i u Sjenici sedam, a na Crnom Vrhu šest stepeni.

U Srbiji danas promenljivo oblačno i svežije

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i svežije, na severu i zapadu suvo sa dužim sunčanim intervalima, u ostalim predelima ponegde s kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar će biti umeren, u Vojvodini, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno jak severni i severozapadni, uveče u slabljenju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura od 9 do 13, a najviša dnevna od 17 do 22 stepena.

U Beogradu promenjivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i svežije. Vetar umeren, povremeno jak severni i severozapadni, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura oko 11, najviša dnevna oko 19 stepeni.

Od 12. maja pretežno sunčano i toplije, u drugoj polovini sedmice sa dnevnim temperaturama iznad i znatno iznad proseka. Za vikend i u naredni ponedeljak svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track