Najnovije vesti

GOLUBAC: Ulice pune blata i mulja
Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Najveći problem čišćenje

GOLUBAC: Ulice pune blata i mulja

Srbija
Osnovna škola i vrtić sutra će početi da rade, a tokom dana iz Požarevca će stići dodatne cisterne za pranje ulica, rečeno je na lokalnom štabu za vanredne sitiuacije

GOLUBAC - Situacija u Golupcu se danas, posle bujičnih poplava normalizuje, a najveći problem je čisćenje ulica od blata i mulja kao i sušenje podrumskih prostorija.

Osnovna škola i vrtić sutra će početi da rade, a tokom dana iz Požarevca će stići dodatne cisterne za pranje ulica, receno je na lokalnom šatabu za vanredne sitiuacije.

Načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša je rekao da je sednici štaba odlučeno i da se uputi dopis požarevačkom garnizonu kako bi se obezbedilo ljudstvo koje će pomoći u čisćenju ulica. Buljubaša je kazao i da nema problema sa strujom i vodom za piće kao i sa snabdevanjem  životnim namirnicama. On je dodao da je na sednici lokalnog štaba, održanoj jutros, odlučeno i da osnovna škola i vrtić sutra počnu da rade.

Na području Golupca u nedelju po podne pala je velika količina grada i kiše koji je razbijao prozore na kućama i izloge, a ulice su bile poplavljene. Zbog obilnih padavina područje tog mesta bilo je pod vodom koja je nanela velike količine blata, mulja, granja... a oticanje je sprečavao nasip koji to mesto brani od izlivanja Dunava.

Voda je poplavila i podrumske prostorije zgrada i kuća, a najveći problem napravila su dva bujična potoka koja su, zbog obilnih padavina u centar mesta doneli ogromne količine blata, mulja, raznog granja... Nadležne službe kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije i uz pomoć pumpi reagovali su odmah po prestanuku padavina. Tu opštinu juče popodne je obišao ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić koji je na sastanku sa opštinskim rukovodstvom najavio pomoć vlade.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...