GITARIJADA OBARA REKORDE Mirković: Do jubilarne 50. da se otvori srednja muzička u Zaječaru!
Foto: Zorana Jevtić

Poziv vladi i ministarstvu

GITARIJADA OBARA REKORDE Mirković: Do jubilarne 50. da se otvori srednja muzička u Zaječaru!

Srbija -
Zaječar kao prestonica roka u ovom delu Evrope definitivno zaslužuje srednju muzičku školu, rekao je predsednik zaječarske opštine

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Zaječara, Saša Mirković, kaže da je ovogodišnja Gitarijada oborila sve rekorde u posećenosti od kada ova manifestacija postoji, ali da bi do sledeće godine i 50. jubilarne najveće rok manifestacije u Srbiji grad na Timoku trebalo da ima i srednju muzičku školu.

On je pozvao Vladu Srbije i Ministarstvo prosvete da što pre donesu odluku o otvaranju ove škole u ovom gradu.“Pozivam Vladu Republike Srbije i Ministarstvo prosvete da što pre donesu odluku o otvaranju srednje muzičke škole u Zaječaru. Ovogodišnja Gitarijada je pokazala da mi kao grad umemo da brinemo o mladim talentima, ali i da radimo na njihovoj promociji.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Zaječar kao prestonica roka u ovom delu Evrope definitivno zaslužuje srednju muzičku školu. Očekujem da će Vlada i ministarsvo doneti pozitivnu odluku i da ćemo na sledećoj 50. Gitarijadi moći da se predstavimo kao grad koji ima i školu za srednje muzičko obazovanje", rekao je Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara.

(Moja TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja