NEMA GUŽVE: Zadržavanje na graničnim prelazima do 30 minuta
Foto: Beta

Stanje na putevima

NEMA GUŽVE: Zadržavanje na graničnim prelazima do 30 minuta

Srbija -
AMSS navodi da su na naplatnim rampama otvoreni svi raspoloživi kanali za naplatu putarine

BEOGRAD - Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima do 30 minuta, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.

AMSS navodi da su na naplatnim rampama otvoreni svi raspoloživi kanali za naplatu putarine. Ulažu se maksimalni napori i koriste sva raspoloživa sredstva da se ubrza prohodnost, a trenutno nema zadržavanja na naplati putarine.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" je obezbedilo cisternu pijaće vode za učesnike u saobraćaju koji čekaju na prolazak kroz granični prelaz Batrovci, kako bi se olakšalo čekanje na visokim temperaturama. I narednih vikenda, dok traje letnja sezona, biće obezbeđena cisterna sa pijaćom vodom na graničnom prelazu Batrovci.

Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima se savetuje da za duža putovanja koriste rane jutarnje ili kasnije popodnevne sate, prave češće pauze u vožnji i koriste više osvežavajućih napitaka. Vozačima se savetuje da se pre puta dobro informišu, a ujedno i da prekontrolišu da li imaju sve što im je potrebno od obavezne dodatne opreme u vozilu.

Pored visokih temperatura, kraj radne sedmice donosi i pojačan intenzitet saobraćaja, kako na glavnim putnim pravcima, tako i na graničnim prelazima. Pojačanom saobraćaju doprinosi i veći broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, zbog kojih se povećava vreme zadržavanja na naplatnim rampama i graničnim prelazima.

Srazmerno većem broju vozila i pojačanom saobraćaju koji je karakterističan u letnjoj turističkoj sezoni, povećava se i broj saobraćajnih nezgoda. Najčešći uzroci su neprilagođena brzina, umor za volanom, vožnja pod dejstvom alkohola i nepoštovanje saobraćajnih propisa, pa se vozačima zato savetuje da voze oprezno, a da na put kreću isključivo odmorni.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 113 saobraćajnih nezgoda u kojima je 60 osoba povređeno, a šest lica je smrtno stradalo. Istovremeno, u Beogradu je zabeleženo 40 saobraćajnih nezgoda u kojima je 17 ljudi povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track