PALMA POZVAO BEOGRAĐANE: Dođite da studirate u Jagodinu
Foto: Ceca Vojinović Dobila Na Mejl

Obrazovanje nema granice

PALMA POZVAO BEOGRAĐANE: Dođite da studirate u Jagodinu

Srbija -
Ja sam siguran da 70 odsto vas koji dolazite iz 75 gradova širom Srbije svoje predsednike i gradonačelnike vidite samo na televiziji ili u izbornoj kampanji, rekao je Dragan Marković

JAGODINA - I studenti iz Beograda studiraju u Jagodini! I to je za nas čast, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma pozdravljajući brucoše Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

„Došlo je vreme da studenti iz univerzitetskog grada Beograda dolaze u unutrašnjost Srbije da studiraju, a ne da samo studenti iz unutrašnjosti Srbije idu za Beograd. To je dokaz da se Jagodina decentralizovala, ne samo u turizmu i sportu, već i kada je obrazovanje u pitanju", dodao je Marković i obećao da će ovaj grad studentima ponuditi brojne povlastice.

"Pored besplatne posete jagodinskom turističkom kompleksu uz indeks, studenti imaju i besplatan prevoz i podršku lokalne samouprave kada imaju neki problem, ma iz kog da su grada. Ja sam siguran da 70 odsto vas koji dolazite iz 75 gradova širom Srbije svoje predsednike i gradonačelnike vidite samo na televiziji ili u izbornoj kampanji“, rekao je Marković na prezentaciji projekta "Upoznavanje brucoša sa lokalnom samoupravom u koju dolaze".
On je predložio studentima da kada završe fakultet, ukoliko ostanu u Jagodini, razmisle i o mogućnosti da se zaposle kao visokoobrazovni kadar i u nekoj od fabrika u jagodinskoj industrijskoj zoni, u kojoj će do kraja sledeće godine, biti oko deset italijanskih fabrika.
„I kao budući učitelji, ukoliko ostanete u ovom gradu možete da budete optimisti, jer se zahvaljujući merama borbe protiv bele kuge, koje sprovodimo punih deset godina, u ovom gradu rađa više dece. Ove godine upisali smo 59 đaka prvaka više, a prošle godine dva odeljenja više prvaka“, istakao je Marković i za početak novembra najavio odlazak u Beč 700 studenata.
(S. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja