Motkom i ciglom na radnike parka Fruška gora
Foto: Damir Dervišagić

Motkom i ciglom na radnike parka Fruška gora

Srbija -
Pre dva dana čuvare su napale osobe koje su krale šumu, i to tako što su radnika udarile ciglom u stomak

NOVI SAD - U poslednjih nekoliko dana dogodilo se više napada na čuvare prirode i radnike Nacionalnog parka Fruška gora, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Pre dva dana čuvare su napale osobe koje su krale šumu, i to tako što su radnika udarili ciglom u stomak, a potom su i drvenom motkom oštetili službenu "ladu nivu".

Šumokradice su kod Erdevika posečena debla vozili u traktoru sa prikolicom, a incident je prekinuo drugi radnik nacionalnog parka, tako što je ispalio hitac upozorenja u vazduh.

Policija je privela osumnjičene šumokradice, a reč je o Z.B. i Đ.Đ. iz Sremske Mitrovice, a protiv njih je podneta krivična prijava i pokrenut sudski postupak. Iz Nacionalnog parka Fruška gora saopšteno je da je nedavno radnika tog preduzeća napao čovek prijavljen zbog krađe šume.

Počinilac je prvo verbalno napao radnika držeći sekiru u ruci, a potom je razbio oba fara na "ladi nivi", oba štop svetla i bočne retrovizore, a oštetio je i stakla i limariju na automobilu.

Sinoć je lovočuvar nacionalnog parka na delu uhvatio od ranije poznatog lovokradicu Č.M. u blizini Vrdnika, u trenutku kada je nelegalno pucao iz svoga karabina, u nameri da ulovi zaštićenu divljač.

Kod počinioca je pronađena malokalibarska puška i municija za istu, jedna satara ručne izrade i jedan lovački nož. Policija mu je oduzela navedene stvari i podnela protiv njega krivičnu prijavu, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track