DASKE POBEDILE, ALI ONE U GLAVI: Pozorište iz Kolašina ipak gostuje u Požarevcu
Foto: Kurir

Crnogorci nisu nepoželjni

DASKE POBEDILE, ALI ONE U GLAVI: Pozorište iz Kolašina ipak gostuje u Požarevcu

Srbija -
Direktor Centra Dragi Ivić tvrdi da je neko zloupotrebio njegovu privatnu prepisku sa glumcem kolašinskog pozorišta Đorđijem Tatićem.Malo smo se šalili u toj prepisci, a službeno je dogovoreno da oni gostuju kod nas u martu iduće godine, kazao je je Ivić

PODGORICA - Kolašinsko amatersko pozorište (KLAP) ipak će gostovati sa predstavama u Centru za kulturu Požarevac, iako je prethodno objavljeno da je ta ustanova odbila da ih primi, jer su predstavnici Crne Gore glasali za prijem Kosova u Unesko.

Direktor Centra za kulturu iz Požarevca Dragi Ivić kazao je da je gostovanje KLAP-a dogovoreno za mart naredne godine, prenose podgorički mediji. Prethodno su članov KLAP-a na društvenim mrežama objavili integralno pismo kojim je objašnjeno zbog čega nisu poželjni za publiku u Požarvecu. U tom pismu je između ostalog pisalo da Centar za kulturu ne može da prihvati gostovanje pozorišta iz Kolašina, jer je Crna Gora podržala "dušmane Srbije", "Šiptare na Kosovu, u nameri da budu primljeni u Unesko".

Dodaje se da uprava Centra u Požarevcu ne može da pred "svojom publikom... predstavi umetnike iz države koja se zalaže za dalje otimanje srpske zemlje i srpskih kulturnih svetinja".

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

Direktor Centra Dragi Ivić, međutim, tvrdi da je sve "izvučeno iz mejla" i da je neko "zloupotrebio" njegovu privatnu prepisku sa glumcem kolašinskog pozorišta Đorđijem Tatićem."Malo smo se šalili u toj prepisci, a službeno je dogovoreno da oni gostuju kod nas u martu iduće godine", kazao je je Ivić.

Kolašinsko amatersko pozorište je ovim povodom podgoričkim medijima saopštilo da je "pobedilo pozorište" i da je "pronađen zajednički jezik"."Pobedilo je pozorište na kraju, saradnja i razumevanje, a visoka politika koja se ne tiče nas, ostavljena je po strani. Sa mnogim pozorištima u Srbiji, Hrvatskoj ; BiH i Sloveniji, imamo bratske odnose pune razumevanja. Nadamo se da će takva bliskost zavladati i sa požarevačkim ansamblom", kazali su u KLAP-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track