NOVI PAZAR: Sufinansiraćemo 5 medija sa 4,7 miliona mesečno
Foto: Zorana Jevtić

Pomoć lokalnim medijima iz gradske kase

NOVI PAZAR: Sufinansiraćemo 5 medija sa 4,7 miliona mesečno

Srbija -
NOVI PAZAR - Iz gradske kase u Novom Pazaru u naredne tri godine odvajaće se mesečno 4,7 miliona dinara za projekte pet medija, odlučilo je danas Gradsko veće.

Radio Sto plus saznaje da će najviše novca 4,2 miliona dinara dobijati Regionalna televizija Novi Pazar, koja je pre privatizacije građane mesečno koštala više od šest miliona dinara.TV Jedinstvo će iz budžeta biti sufinansirana sa 300.000 dinara mesečno, novinska agencija Beta, koja je vlasnik radija Sto plus, 100.000 dinara, dok će Yu radio i Dangraf, preduzeće koje izdaje dnevni list Danas, dobijati po 50.000 dinara.

Veće je prihvatilo predlog Komisije za ocenjivanje projekata pristiglih na konkurs Novog Pazara za sufinansiranje medija, koja je krajem prošle nedelje odlučila o procentualnoj dodeli sredstava.

Na taj konkurs pristiglo je sedam prijava, među kojima su i internet portal Glas Sandžaka i Žurnalistik plan, čiji projekti su odbijeni za sufinansiranje, dok se ostali mediji sa ovih prostora nisu prijavili.Novi Pazar je za sufinansiranje medijskih projekata u 2015. godini izdvojio 10 miliona dinara, a ovo je prvi put da grad putem javnog poziva deli sredstva medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track