NAPILO SE DETE KOD PROKUPLJA: Četvorogodišnjak se kontuzovao od alkohola
Foto: Profimedia

Mališan se dočepao flaše usled nepažnje roditelja

NAPILO SE DETE KOD PROKUPLJA: Četvorogodišnjak se kontuzovao od alkohola

Srbija -
PROKUPLJE - Četvorogodišnji dečak iz Žitnog Potoka kod Prokuplja primljen je u prokupačku bolnicu u stanju kontuzije nakon što je ispio za sada nepoznatu količinu alkohola.

Kako nam je potvrdila portparol prokupačkog doma zdravlja dr Jelena Milosavljević, mališan je do bolnice prevezen sanitetom Hitne pomoći.

"Iz Žitnog Potoka je prevezen sanitetom, a na pola puta ga je dočekala Hitna pomoć. U tom trenutku je bio u polusvesnom stanju", kaže dr Milosavljević.

Kako Kurir nezvanično saznaje, dečak je slučajno dohvatio bocu s alkoholnim pićem u porodičnoj kući, a kada su roditelji videli da mu nije dobro, odmah su pozvali Hitnu službu. S obzirom na to da je reč o planinskom selu, prvu pomoć mu je ukazala dežurna ekipa u Žitnom Potoku, a onda je prevezen do Prokuplja.Ovo je presedan što se tiče konzumacije alkohola kod dece jer nikada mlađe dete u Prokuplju nije imalo tegobe od alkohola. U ceo slučaj svakako će se uključiti i sve nadležne službe i tada će se tačno znati kako je došlo do toga da dete pije alkohol. Za sada je važno da ono bude dobro.Čak je i nekadašnja „praksa“ pojedinih roditelja da pomalo daju pivo svojoj deci odavno iščezla. Nije saopšteno da li je ovaj mališan pio rakiju ili možda neki sladunjavi liker.(B. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track