Uručene nagrade najboljim studentima Novog Sada
Foto: Kurir

Uručene nagrade najboljim studentima Novog Sada

Srbija -
Nagrada za najboljeg studenta Novosadskog univerziteta uručena Nemanji Rakićeviću, a osim njega nagrade za ostvarene rezultate u prethodnoj školskoj godini dobilo još 127 studenata

NOVI SAD - Nagrada za najboljeg studenta Novosadskog univerziteta uručena je danas Nemanji Rakićeviću studentu Fakulteta tehničkih nauka (FTN).

Osim Rakićevića, na svečanosti održanoj na Tehnološkom fakultetu nagrade za ostvarene rezultate u prethodnoj školskoj godini dobilo je još 127, od ukupno 917 nagrađenih studenata.

Nagrađeni su oni koji su svojim radom pokazali da će i tokom studija, a i u kasnijem životu biti lideri - rekao je rektor Univerziteta Miroslav Vesković, ističući da će na te mlade ljude u budućnosti država moći da se osloni.

Najbolji student Filozofskog fakulteta je Jana Kovač, dok je nagradu kao najbolji student Poljoprivrednog fakulteta primila Ivana Matoš.

Natalija Dangubić je najbolji student Pravnog, a Stevan Ognjanović Tehnološkog fakulteta. Najbolji student Ekonomskog fakulteta je Mirjana Milić, dok je Nevena Kardum najbolja među studentima Medicinskog fakulteta.Nagrađene su i Mirjana Dimitrijevska i Nina Kosovac kao najbolje studentkinje na Prirodno - matematičkom fakultetu, Slađana Marić sa Akademije umetnosti i Zorana Stanišić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Među studentima Građevinskog fakulteta u Novom Sadu najbolja je Stojanka Radulović, na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" to priznanje pripalo je Jeleni Radanov i Sanji Pantić, dok je Mohači Huba najbolja na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici

Na današnjoj svečanosti dodeljena je i nagrada "Mileva Marić Ajnštajn" za najbolji diplomski/master rad iz oblasti računarstvo i automatika i za uspeh tokom studiranja iz te oblasti, a dobitnici su Miloš Vasić i Dejan Milinkov sa FTN.

Ivan Jurcan, Slobodan Stošić i Dejan Karlecik, sa Akademije umetnosti, nagrađeni su za vrhunske rezultate ostvarene u oblasti umetnosti, dok je Maša Smiljković to priznanje dobila u oblasti sporta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track