Gradonačelnik i predsednik Skupštine zamenili mesta

Jagodina

Gradonačelnik i predsednik Skupštine zamenili mesta

Srbija -
Dosadašnji gradonačelnik Jagodine i lider JS Dragan Marković izabran je za predsednika Skupštine Grada, a za gradonačelnika je izabran dosadašnji predsednik Skupštine Ratko Stevanović

JAGODINA - Dosadašnji gradonačelnik Jagodine i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izabran je danas za predsednika Skupštine Grada, a za gradonačelnika je izabran dosadašnji predsednik Skupštine Ratko Stevanović.

Za ovakva personalna rešenja, na konstitutivnoj sednici su pored 22 odbornika koalicije JS-SPS-PUPS glasala i tri odbornika Demokratske stranke, a protiv su bila četiri odbornika naprednjaka i dva Demokratske stranke Srbije.

Zamenik predsednika Skupštine Grada je Petar Petrović, dosadašnji zamenik gradonačelnika i zamenik predsednika JS, a za zamenicu gradonačelnika izabrana je Snežana Vukašinović član JS.

Marković je rekao da funkcija predsednika Skupštine Grada "nije ni manja, ni veća" od funkcije gradonačelnika, niti će on, kako je kazao, raditi manje nego prethodnih godina.

"U ovom gradu se ništa neće promeniti, na mojim vratima će umesto gradonačelnik pisati predsednik Skupštine Grada. U formalnom smislu će se promeniti, a u operativnom i praktičnom neće, jer smo mi prethodnih sedam i po godina radili timski, moj zamenik Petar Petrović, Ratko Stevanović i ja", rekao je Marković.

Marković je rekao da je njegov tim "uvek radio u interesu građana", kao i da će njegovo radno mesto biti u Jagodini, iako je odlučio da bude i narodni poslanik.

Jedinstvena Srbija će u Skupštini Srbije imati sedam poslanika i svoj poslanički klub.

"Smatram da mi iz unutrašnjosti treba da se nađemo u parlamentu, a bez obzira što ćemo podržati Vladu Srbije nećemo imati nijedno ministarsko mesto. Ponašaćemo se konstruktivno i glasaćemo za sve što je korisno za građane Srbije", kazao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track