Postizborna koalicija DS i SPS koja je dogovorena u ponedeljak, 29. maja, posle poziva iz stranačkih centrala ipak nije definitivna

KRALJEVO - Postizborna koalicija Demokratske stranke (DS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) koja je dogovorena u ponedeljak, 29. maja, ipak nije definitivna, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora SPS Miroljub Baltić.

"Koaliciona većina okupljena oko SPS i DS posle poziva iz stranačkih centrala nije definitivna. Mi smo potpisali koalicioni sporazum, što ne znači da nećemo danas započeti razgovore sa drugom koalicijom", rekao je Baltić i istakao da očekuje da vrhovi stranaka daju dalje instrukcije.

Prema njegovim rečima, promene koje se dešavaju najverovatnije su "zbog viših ciljeva".

Baltić je naveo da će razgovarati sa Srpskom naprednom strankom ukoliko dobije poziv od njih.

Kazao je i da su dobili signal iz centrale da postignu dogovor sa DS, ali da im je danas rečeno da to zaustave pošto su dobili informacije da su ih demokrate u Kraljevu "pustile niz vodu".

Na lokalnim izborima u Kraljevu 16 odborničkih mandata je osvojila koalicija Pokrenimo Srbiju-Tomislav Nikolić, a Izbor za bolji život-Boris Tadić 13 mandata. Koalicija SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija-Ivica Dačić je osvojila 11 mandata, Dveri-Za život Kraljeva sedam, Ujedinjeni regioni Srbije-Jovan Nešović šest, Pokret za Kraljevo PULS Srbije - Ljubiša Jovašević pet, Preokret četiri, Složno za Kraljevo-Socijaldemokratski savez-Gordana Stojković četiri, i DSS-Vojislav Koštunica četiri odbornička mandata.

Konstitutivna sednica novog saziva gradske skupštine zakazana je za 31. maj.