ZABELELA SE JUGOZAPADNA I JUŽNA SRBIJA: Najviše snega na Kopaoniku 12, a u Leskovcu 2 centimetra
Foto: Nebojša Mandić

RHMZ

ZABELELA SE JUGOZAPADNA I JUŽNA SRBIJA: Najviše snega na Kopaoniku 12, a u Leskovcu 2 centimetra

Srbija -

BEOGRAD - U toku dana snežnih padavina bilo je na području jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Kako je navedeno, do 13 sati snega je najviše bilo na Kopaoniku - 13 santimetara, Crnom vrhu - 12, u Negotinu i Sjenici - tri santimetara, u Leskovcu i Vranju - dva santimetara...

Iz RHMZ-a kažu da se do kraja dana očekuje postepen prestanak padavina u južnim i jugoistočnim delovima Srbije.Iz RHMZ-a ističu da će sutra jutro biti hladno sa slabim i umerenim mrazem, dok će tokom dana biti pretežno sunčano.

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni, a jutarnja temperatura će se kretati od minus osam do minus dva, dok će najviša dnevna biti od nule do pet stepeni.

U Beogradu će vreme biti sučno sa jutarnjom temperaturom od minus četiri do minus dva, dok će najviša dnevna biti oko tri stepena.

Narednih dana u Srbiji će biti jutra hladna sa slabim i umerenim mrazem.Iz RHMZ-a kažu da će do nedelje biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa slabim padavinama - kišom i snegom.

U četvrtaki i petak padavine se očekuju uglavnom u Vojvodini i na istoku Srbije, a u subotu i u ostalim krajevima, dok nas u nedelju očekuje postepen prestanak padavina i razvedravanje, najpre na severu zemlje.

Do 7. decembra biće promenjivo oblačno, suvo, sa maksimalnom temperaturom oko proseka za ovo doba godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track