ŽENE U ŠAPCU POKREĆU BIZNIS: Čak 70 žena u ovoj godini otišlo u preduzetničke vode
Foto: Promo

ŽENE U ŠAPCU POKREĆU BIZNIS: Čak 70 žena u ovoj godini otišlo u preduzetničke vode

Srbija -

Više od 70 Šapčanki u 2016. godini pokrenulo je sopstveni biznis. Za preduzetnički duh i viziju uspeha danas su od gradonačelnika Šapca dobile priznanje i godinu dana besplatnih usluga računovodstva uz ohrabrenje „da početak ne mora da bude težak kada postoji podrška“.

Mlada preduzetnica Marija Milutinović, u februaru je pokrenula proizvodnju dečje garderobe u Šapcu, za manje od godinu dana pokrenula je saradnju sa više od 40 butika širom Srbije.-Majka sam malog dečaka i moj osnovni motiv bio je da zaradim za pristojan život, a da ne idem preko granice nego ostanem u ovom gradu. Zaista je lepo što nam je Grad omogućio besplatne računovodstvene usluge godinu dana jer je na početku svaka pomoć značajna. Pokretanje biznisa za mene nije bilo teško, dobro sam isplanirala svaki korak i imala sam sreće, zadovoljna je Marija Milutinović. Šabac je prošle godine dobio BFC sertifikat - Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, a gradonačelnik Šapca kaže da je broj žena koje su pokrenule biznis samo potvrda uspešnosti privrede u Šapcu. -Domaći privredici su kičma privrede grada. Raduje me što Šapčani imaju viziju za sopstveni biznis, a mi smo tu da učinimo da njihova vizija postane stvarnost i olakšamo početak. Srećni smo kada dolaze strani investitori ali još više kada domaći privrednici ulažu u svoj grad, rekao je gradonačelnik na svečanoj dodeli priznanja koje je priređeno na njegovom novogodišnjem koktelu.

U protekloj godini u Šapcu 26 domaćih privrednika je kupilo parcelu u Severozapadnoj radnoj zoni sa namerom da pokrene i proširi svoju proizvodnju. U ovoj godini potpisan je i ugovor sa japanskom kompanijom Jazaki koja će u Šapcu zaposliti 1700 radnika. Još četiri fabrike, pored japanske, se grade u Zoni tako da će u 2017. godini 1900 Šapčana dobiti posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track