POMAMA NA JUGU: Koverte za državnu nagradnu igru tapkaroši prodaju za 50  dinara!
Foto: Dado Đilas

Zakon ponude i potražnje

POMAMA NA JUGU: Koverte za državnu nagradnu igru tapkaroši prodaju za 50 dinara!

Srbija -

NIŠ - Od kada je počela nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” u kojoj, između ostalog, građani mogu da dobiju stan u Beogradu, velika je potražnja za kovertama u Poštama na jugu Srbije. Kako ih, prema rečima građana, nema na šalterima, pojavili se i preprodavci koverata koje su, inače, besplatne.

Nagradna igra čiji je cilj, navode u Ministarstvu državne uprave, borba protiv sive ekonomije, počela je 1. februara, a mogu da učestvuju svi punoletni građani koji su prikupili 10 fiskalnih računa ili slip isečaka ako su plaćali karticama.

Međutim, besplatnih koverata za njihovo slanje koje se uzimaju u filijalama Pošta, prema rečima građana, nema. Zbog toga oni ne mogu ni da se nadaju da će dobiti automobil, tehničke aparate ili stan kao glavnu nagradu, navode Južne vesti.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ipak, prema rečima jednog sugrađanina, ispred Pošte u Ulici Dragiše Cvetkovića, pojavili su se “tapkaroši” kod kojih mogu da se kupe koverte.

- Koverat za nagradnu igru prodao mi je čovek za 50 dinara ispred Pošte u Dragiše Cvetkovića - kaže jedan Nišlija.Ovih kovertata, prema rečima građanina koji se javio redakciji Južnih vesti, nema ni u poslovnicama Pošte u Pirotu.

- Čuo sam u medijima da ima koverti na jugu, međutim, u Pirotu ih nema nigde - kazao je.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Prema informacijama sa šaltera niških poslovnica, koverte za nagradnu igru svakodnevno stižu. Međutim, kažu, mnogo građana ih traži pa vrlo brzo nestanu.

- Svakodnevno ih dobijamo ali vrlo brzo nestanu, bukvlano “planu” jer je veliko interesovanje - objašnjavaju.

Prema informacijama iz “Pošte Srbije”, do 7. februara građani su preuzeli više od 1,3 miliona koverata za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi”, dok je, navode, odštampano i distribuirano skoro 2 miliona.

Foto: Kurir/Milica Jeremić
Foto: Kurir/Milica Jeremić

- I dalje apelujemo na građane da uzimaju samo onoliko koverata koliko im je zaista potrebno, jer se one ne mogu koristiti za slanje drugih vrsta pošiljaka. Namenske koverte će se štampati u kontinuitetu tokom čitavog trajanja nagradne igre, na osnovu informacija sa terena o potrebnim dodatnim količinama - saopštili su iz “Pošte Srbije”.

Dodaju da je, prema poslednjim podacima, u Glavni poštanski centar stiglo 270.000 koverata sa fiskalnim računima ili slipovima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 28.02.2017

(V.M. - Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track