NIŠLIJE POKAZALE VELIKO SRCE: Hitno sakupili pomoć za majku invalida i sina koji gladuju zbog duga
Foto: D.R./Kurir

Akcija Banke dobročinstva

NIŠLIJE POKAZALE VELIKO SRCE: Hitno sakupili pomoć za majku invalida i sina koji gladuju zbog duga

Srbija -

NIŠ - Niška humanitarka Marina Adamović koja vodi Banku dobročinstva, juče je na svom Fejsbuk profilu uputila poziv za pomoć majci invalidu i njenom sinu, njenim bivšim komšijama, koji, kako je navela, već danima gladuju. Njen apel nije ostao bez odjeka, a građani Niša su se odmah odazvali i sakupili pomoć u hrani.

Marina je navela da joj se za pomoć obratio sin, koji joj je objasnio da im je oduzeta tuđa pomoć i nega, a majci i penzija zbog duga za raniji kredit, iako je majka invalid prve kategorije a on boluje od depresije.

Posle poziva Marine Adamović za pomoć, u Banku dobročinstva u Obrenovićevoj ulici u Nišu ljudi su počeli da donose namirnice, a Nišlije su donele zejtin, krompir, luk, pasulj, brašno, zelenu salatu, pogaču, kiselo mleko, meso, pa čak i skuvan ručak.

Kako navodi portal Niške vesti, ženi koja živi sa sinom koji boluje od depresije su uskraćena penzija i tuđa nega i pomoć (iako je ona invalid prve kategorije) zbog neisplaćenih rata ranije uzetog kredita. Taj dug iznosi oko 40 hiljada dinara, a ova porodica nakon smrti oca, bivšeg lekara, je ostala bez ikakvih sredstava za život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track