Završeni izbori u Medveđi, prvi rezultati u toku noći

Završeni izbori u Medveđi, prvi rezultati u toku noći

Srbija -
Prema preliminarnim podacima, na izbore izašlo do 40 odsto birača i da, za sada, nema podataka o eventualnim problemima prilikom glasanja

MEDVEĐA - Izbori za lokalni parlament u Medveđi završeni su večeras u 20 sati, a prelimirani rezultati očekuju se u toku noći, rekao je Tanjugu sekretar Opštinske izborne komisije Ivan Kostić.

Kostić je kazao da je, prema preliminarnim podacima, na izbore izašlo do 40 odsto birača i da, za sada, nema podataka o eventualnim problemima prilikom glasanja. Na birališta su, kako je rekao, izašli i Albanci. On je dodao da se konačni rezultati mogu očekivati već sutra, ukoliko ne bude eventualnih primedbi na izborni proces.

Građani su 35 odbornika Skupštine Medveđa birali sa šest izbornih lista, na 28 biračkih mesta. Prva na glasačkom listiću je Partija za demokratsko delovanje - Fljorim Sahiti, druga je Grupa građana "Za gornju Jablanicu" - Slobodan Drašković, treća Dr Nebojša Arsić - Ujedinjeni regioni Srbije, četvrta Nova Srbija - dr Milan Babić, peta Srpska napredna stranka - Tomislav Nikolić i šesta Demokratska stranka - dr Dragan Anđelković. Kostić je rekao da lokalni izbori u Medveđi nisu održani 6. maja, kada i u drugim opštinama, iz "tehničkih razloga".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja