SKANDAL U NIŠU: Ruše zid novog Kliničkog centa da bi uneli medicinsku opremu
Foto: Južne vesti/P.B.

preračunali se

SKANDAL U NIŠU: Ruše zid novog Kliničkog centa da bi uneli medicinsku opremu

Srbija -

Pošto građevinskim planom nove zgrade niškog Kliničkog centra nije bio predviđen ulaz dovoljno širok da se kroz njega unesu uređaji za magnetnu rezonancu, zid na južnoj strani ove tek izgrađene zgrade, koji “gleda” na Hitnu pomoć, biće srušen nakratko. Ovo je potvrdio i direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović.

O demontiranju zida novog kliničkog centra, građane je obavestio član Gradskog odbora Nove stranke Goran Barun preko svog Tvitera.

- Ludilo. Ruši se jedan od zidova novog KC Niš da bi se uneo novi skener. Nisu to predvideli projektom. Dokle, bre, više, braćo Srbi - napisao je Barun.

foto: Južne vesti/P.B.

Direktor Kliničkog centra je novinarima potvrdio da je to u planu, ali je za sva dalja pitanja i pojašnjenja tražio da mu se pitanja pošalju mejlom, jer nije želeo o tome da razgovara. Novinari zasada čekaju pojašnjenje od

Radovanovića ko je krivac za ovaj propust, koliko će to da košta i kako će ubuduće biti unošena i iznošena gabaritna oprema iz novog Kliničkog centra.

Goran Barun izbrisao tvit nakon telefonskog razgovora Nakon što je Barun primio telefonski poziv od Radovanovića, koji ga je pozvao pred novinarom Južnih vesti, ovaj funkcioner Nove stranke obrisao je tvit. Novinarima je rekao da je tako postupio jer je "rekao Radovanoviću da će to da učini".

- To je moja privatna stvar. Jednostavno to je bilo činjenično stanje, e sad, da li će neko da proverava ili neće da proverava. Zašto bih ja na sebi nosio odgovornost bilo koje vrste? Čim sam mu rekao da ću da obrišem tvit, obrisao sam - rekao je Barun.

foto: Fonet/Marko Mišić

Problemi koji su obeležili nabavku medicinske opreme KC Niš

Pored velikog kašnjenja oko otvaranja nove zgrade Kliničkog centra Niš, veliki problem je i nastao zbog sporne višemilionske kupovine medicinske opreme.

Najpre je firma "Medicom" iz Šapca osporila javnu nabavku na kojoj je kupljena medicinska oprema, nakon čega je tender poništen. Ovoj firmi, Ministarstvo zdravlja, prema odluci Komisije, dužno je da isplati 500.000 dinara.

Pored njih i austrijska firma "Odelga med" je osporila tender, a Ministarstvo je, prema rešenju Komisije, u obavezi ovoj firmi da isplati oko 2 miliona dinara. Međutim, iako je tender formalno poništen, ugovor je ostao.

(Kurir.rs/Južne vesti,S.Marković, foto: Južne vest, P.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track