Požar zbog ilegalnog priključka na struju
Foto: Kurir

Čačak

Požar zbog ilegalnog priključka na struju

Srbija -
U požaru izgorelo svih 16 strujomera na jednom od ulaza zgrade, a u Elektrodistribuciji pretpostavljaju da je požar izazvan nelegalanim priključivanjem struje na mrežu

ČAČAK - U stambenoj višespratnoj zgradi u naselju Avenija 2 u Čačku danas je oko 12 časova izbio požar na električnim instlacijama u hodniku zgrade izazivajući veliku materijalnu štetu, potvrđeno je u čačanskoj policiji.

U požaru je izgorelo svih 16 strujomera na jednom od ulaza zgrade, a u Elektrodistribuciji pretpostavljaju da je požar izazvan nelegalanim priključivanjem struje na mrežu koji je izazvao kratak spoj na instalacijama.Stanari te zgrade od jutros nisu imali jednu fazu struje i kvar su prijavili Elektrodistribuciji.

Glavni dispečer EDB Čačak Mirko Simeunović rekao je da je manji požar na instalacijama bio i jutros, kada su radnici došli da intervenišu po prijavi stanara da nemaju jednu fazu.

"Naši radnici su ugasili požar, ali očigledno da su instalacije bile isuviše opterećene, nisu to mogle da izdrže i buknuo je novi požar", rekao je Simeunović.

On je izrazio sumnju da je spoj verovatno napravio neko ko se nelegalno priključio na mrežu, najverovatnije isključeni korisnik.

"Stručne ekipe će otkriti o kome se radi i počinilac će morati da nadoknadi svu pričinjenu štetu i da snosi zakonske posledice. Ekipe EDB-a će doći danas da zamene strujomere", rekao je Simeunović.

Današnji požar pokušali su prvo da ugase stanari protivpožarnim aparatima, ali su odustali zbog gustog dima. Požar su zatim ugasile vatrogasne ekipe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track