Trojica Kragujevčana biciklima krenuli u Hilandar
Foto: KURIR

Hodočašće

Trojica Kragujevčana biciklima krenuli u Hilandar

Srbija -
Kragujevčani su krenuli sa Trga "Kod Krsta" u centru Kragujevca, a predvodi ih Željko Todorović koji je prošle godine, takođe na Vidovdan, krenuo sam biciklom u manastir Hilandar

KRAGUJEVAC - Trojica Kragujevčana krenuli su jutros biciklima na hodočašće na Svetu Goru u manastir Hilandar, gde bi trebalo da stignu do kraja naredne sedmice.

Kragujevčani su krenuli sa Trga "Kod Krsta" u centru Kragujevca, a predvodi ih Željko Todorović, bivši radnik fabrike "Zastava Kamioni" koji je prošle godine, takođe na Vidovdan, krenuo sam biciklom u manastir Hilandar.

Njegova je želja, kako kaže, da ovo hodočašće postane tradicija i da se omasovi, jer su i Vidovdan i Hilandar značajni za Srbe.

"Prvi put mi je da na ovaj način idem na Svetu Goru. Razlozi su ne samo ljubav prema sportu već i negovanje tradicionalnih vrednosti, ali i poštovanje prema manastiru Hilandar", rekao je Slobodan Stefanović.

U ekipi biciklista je još i Saša Mirosavljević.

Njih trojica se biciklizmom bave rekreativno, a u tom poduhvatu pomogli su im Skupština Kragujevca, kao i Samostalni sindikat fabrika "Zastava kamioni" i "Zastava automobili", čiji su ih predstavnici jutros ispratili na put.

Ukoliko ih vremenske prilike posluže njih trojica u manastir Hilandar trebalo bi da stignu 5. jula.

http://www.youtube.com/watch?v=-nk1E3Znfv8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track