Skupština otvorena za rashlađivanje građana

Novi Sad

Skupština otvorena za rashlađivanje građana

Srbija -
U holu Skupštine grada Novosađani mogu da borave svakim danom od 11 do 18 časova, a zaklon od velikih vrućina mogu da potraže svi koji žele da se osveže, predahnu i odmore

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov naložila je danas da se jedan hol u ulazu zgrade novosadskog parlamenta otvori kako bi mogli da se rashlade građani koji u svojim domovima nemaju klima uređaje, kao i oni koji se zateknu u gradu u najtoplijem delu dana.

Kako se navodi u saopštenju pres službe Skupštine grada, u holu skupštinskog zdanja u ulici Žarka Zrenjanina postavljene su stolice, novine i voda, što bi dodatno trebalo da olakša boravak trudnicama, najstarijima i sugrađanima sa zdravstvenim tegobama.

U holu Skupštine grada Novosađani mogu da borave svakim danom od 11 do 18 časova, a zaklon od velikih vrućina mogu da potraže svi koji žele da se osveže, predahnu i odmore.

U holu će dežurati i volonteri Crvenog krsta, ako nekim građanima bude potrebna medicinska pomoć.

Aleksandra Jerkov i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Milan Đukić pozvali su danas i druge gradske ustanove i preduzeća u Novom Sadu da osposobe klimatizovane prostore u kojima bi građani mogli da se rashlade i osveže.

Jerkov je danas razgovarala i s direktorom JKP Vodovod i kanalizacija Brankom Bjelajcem od kojeg je zatražila da na najprometnijim mestima u Novom Sadu i prigradskim naseljima postavi cisterne s vodom kako bi se građani rashladili.

Predsednica novosadskog parlamenta razgovarala je i s direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zoranom Štrbcem, koji ju je informisao o većem broju intervencija usled velikih vrućina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track