POPLAVLJENA OŠ ZORAN ĐINĐIĆ U NIŠU: U podrumu voda do kolena, nadire i kroz zidove!
Foto: Printscreen/Facebook

zaposleni strahuju od klizišta

POPLAVLJENA OŠ ZORAN ĐINĐIĆ U NIŠU: U podrumu voda do kolena, nadire i kroz zidove!

Srbija -

NIŠ - Podzemne vode poplavile su suteren Osnovne škole “Zoran Đinđić” u niškom naselju Brzi Brod, a kako kaže direktorka Nataša Koderman, problem je što od kad je škola izgrađena nije urađena drenaža, pa su poplave česte. Sada je problem to što zbog povećanog nivoa Nišave ima više vode koja prodire kroz zidove.

Kako navode Južne vesti, nastava u školi se normalno odvija, kaže direktorka, jer su poplavljene podzemne prostorije u kojima se uglavnom nalaze kabineti i u njima ne borave đaci.

U Opštini Medijana na čijoj teritoriji se nalazi škola kažu da su poplavljene prostorije planirane za vrtić, predškolsko i boravak dece, ali da se ne koriste od kad su izgrađene, zbog problema sa podzemnim vodama.

"Direktorka Nataša Koderman kaže da se obraćala svima od izvođača radova do nadležnih institucija, ali da niko nije ponudio konkretno rešenje. Pumpe non-stop izvlače vodu iz prostorija, ali ona opet izvire iz zidova i poda. Osim poplave, problem je što su počeli da pucaju zidovi, a u školi se plaše da se ne pojavi i klizište", dodaju u Opštini.

Predsednik Opštine Nebojša Kocić je obišao školu u Brzom Brodu, a s obzirom na to da škole, kako objašnjavaju, nisu u njihovoj nadležnosti, on je obećao da će urgirati kod onih koji jesu, da se ovaj problem trajno reši.

Ipak, dodaju, to će biti moguće tek kada se voda povuče i kada se uradi stručna procena koji bi mogli da budu sledeći koraci, a za to će biti potrebno mnogo novca.

(Kurir.rs/Južne vesti/J.A./Foto: Printscreen/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track