Najnovije vesti

NEVREME NAPRAVILO HAOS U OKOLINI KURŠUMLIJE: Voda nosila stoku, vozila, nasipe, bandere! Meštani odsečeni od sveta, satima bez struje! (KURIR TV)
Foto: B.R

pričinjena velika materijalna šteta

NEVREME NAPRAVILO HAOS U OKOLINI KURŠUMLIJE: Voda nosila stoku, vozila, nasipe, bandere! Meštani odsečeni od sveta, satima bez struje! (KURIR TV)

Srbija

KURŠUMLIJA - Tročasovno olujno nevreme nanelo je sinoć veliku štetu Rači Kosaničkoj i okolnim selima kod Kuršumlije.

"Voda je odnela stoku, poljoprivredne mašine, vozila, nasipe, bandere, uništila useve. Oko 150 kuća po selima je odsečeno, prekinuto je snabdevanje strujom", kazao je predsednik Saveta Mesne zajednice Rača Kosanička Dragan Rajković.

foto: B.R

Bujice planinskih potoka i pritoka reke Kosanice s planine su opustošile sela u tom delu opštine.

"Naišao je talas visok gotovo oko tri metra. Udarao je u kuće, štale. Odnosio sve pred sobom, domaćinstvo Zuvića je potpuno uništeno, dok su druga domaćinstva mnogo oštećena", kazao je Rajković.

U domaćinstvu Zuvića talas planinskog potoka je odneo traktor, frezu i automobil. Porušio je štalu i odneo jednu svinju i sve kokoške. Voda je ušla u dvadesetak domaćinstava u selu Rača Kosanička i okolnim selima.

"Usevi su svi gotovo sto odsto uništeni. Takođe putevi koji vode ka okolnim selima su iskopani i srušili su se nasipi, te je sada oko 150 kuća odsečeno od grada’’, kaže Rajković Voda je isčupala nekoliko bandera seoske mreže za snabdevanje električnom energijom, pa sada sva ova sela, u dolini reke Kosanice nemaju struju.

Opština Kuršumlija je pre dvadesetak dana proglasila vanrednu situaciju u tim selima, takođe zbog nevremena.

(Kurir.rs/Beta/Foto: 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...