DS: Neprihvatljiva koalicija sa naprednjacima

Valjevo

DS: Neprihvatljiva koalicija sa naprednjacima

Srbija -
Koalicioni sporazum oko formiranja lokalne vlasti trebalo bi da bude potpisan večeras, a u zavisnosti od stranaka koje uđu u vlast, trebalo bi da bude dogovorena većina od 29 ili 32 mandata

VALJEVO - Koalicioni sporazum oko formiranja lokalne vlasti u Valjevu trebalo bi da bude potpisan večeras, a u zavisnosti od stranaka koje uđu u vlast, trebalo bi da bude dogovorena većina od 29 ili 32 mandata.

Većinu bi činile koalicije oko SPS i SNS sa po 11 mandata, te URS, DSS, ali je moguće i Pokret za Valjevo sa po tri mandata, kao i odbornik SPO iz Koalicije "Preokret".

Gradski parlament ukupno ima 51 odbornika, a u opoziciji bi ostali DS sa devet, Grupa građana "Pobeda" sa osam i dva odbornika LDP iz Kolicije "Preokret".

Predsednik Skupštine grada bio bi Mihailo Jokić (SNS), gradonačelnik Stanko Terzić (SPS), a trenutno se ne zna da li će sutra biti održane jedna ili dve sednice gradskog parlamenta.

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Valjevu podsetio je da ne učestvuje u pregovorima o formiranju nove vlasti u tom gradu i da je "svaka koalicija sa naprednjacima (SNS) i GG "Pobeda" neprihvatljiva".

U valjevskom DS takođe smatraju da "nove gradske vlasti dva meseca nakon izbora nema zbog ličnih i partijskih animoziteta učesnika u pregovorima, kao i zbog apetita stranaka i pojedinaca koji donose odluke u pojedinim strankama".

Ocenjuje se i da će "sutrašnja sednica gradskog parlamenta biti slika onoga što nas očekuje u narednom periodu".

Konstituisanje nove vlasti u Valjevu počelo je 2. jula verifikacijom mandata, a sutra bi trebalo da se okonča taj postupak s obzirom na to da je krajnji rok 8. jul.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track