SVEČANOST: Dan MUP obeležen i u Vranju, građani uživali u programu

policajci položili zakletvu

SVEČANOST: Dan MUP obeležen i u Vranju, građani uživali u programu

Srbija -

U Vranju je u nedelju polaganjem zakletve novoprimljenih pripadnika Policijske uprave obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave ministarstva i Dana policije.

foto: Tatjana Stamenković

Upriličena je svečanost na kojoj je osam policijskih službenika koji su primljeni u službu u prethodnoj godini položilo zakletvu.

foto: Tatjana Stamenković

Policijski službenici obavezali su se na dosledno pridržavanje Ustava i zakona Republike Srbije, kao i da će sve svoje snage posvetiti očuvanju bezbednosti, zaštiti ljudskih i manjinskih prava i sloboda i da će savesno i odgovorno služiti građanima Republike Srbije.

Nakon toga potpisali su izjavu o dužnostima i pravima policijskih službenika.

Nenad Marković, načelnik Odeljenja policije PU Vranje obraćajući se mladim službenicima je rekao da posao kojim će se baviti nije ni malo lak, ali je častan i plemenit.

Otvoreni dan za učenike i građane, u nedelju popodne organizovan je u pešačkoj zoni u centru grada, gde su izloženi oprema, naoružanje, vozila policije i službeni psi.

Obeležavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave ministarstva i Dana policije biće nastavljeno u ponedeljak polaganjem venaca i cveća na spomen obeležju poginulim policajcima, vojnicima i civilima u Vranju.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track