OTVORENA RENOVIRANA KUHINJA U OŠ IVO ANDRIĆ: Karađorđevići sa punim autobusom gostiju iz Čikaga posetili Pranjane
Foto: Printscreen/Youtube

donacija

OTVORENA RENOVIRANA KUHINJA U OŠ IVO ANDRIĆ: Karađorđevići sa punim autobusom gostiju iz Čikaga posetili Pranjane

Srbija -

Prinčevski par, princeza Katarina i princ Aleksandar Karađorđević posetili su u utorak Pranjane, gde su otvorili renovirani objekat kuhinje pranjanske osnovne škole „Ivo Andrić“, čije renoviranje je finansirala humanitarna organizacija „Life line“ na čijem čelu se nalazi princeza Katarina, navodi se iz Opštine Gornji Milanovac.

Zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić zahvalila se na donaciji i podsetila na neraskidivo prijateljstvo dva naroda:

"Želim da iskažem veliko zadovoljstvo i zahvalnosti Vašim kraljevskim visočanstvima, humanitarnoj organizaciji Lajflajn iz Čikaga i svim ljudima koji su svojim zalaganjem i donacijama učestvovali i pomogli da se trpezarija osnovne škole „Ivo Andrić“ u Pranjanima renovira i da se školska kuhinja opremi najsavremenijim kuhinjskim uređajima. Opština Gornji Milanovac dosta ulaže u školstvo i socijalnu politiku, ali ovakve akcije i donacije su uvek dobrodošle jer uslovi u kojima deca odrastaju uvek treba da se poboljšavaju. “

Princ Aleksandar Karađorđević rekao je da se ovakvim akcijama spajaju humanost i dobročinstvo i da su to vrednosti koje svi treba da sledimo.

Direktor osnovne škole „Ivo Andrić“, Zoran Pantović, zahvalio je se na vrednoj donaciji uz pomoć koje je renovirana trpezarija i opremljena školska kuhinja.

Dolazak princeza Katarine i princa Aleksandra u Pranjane prošao je i u znaku sećanja na misiju „Halijard“ iz Drugog svetskog rata, kada su pripadnici kraljevske vojske sačuvali od okupacije oko 550 američkih pilota.

Nikodije Nik Mihajilović, jedan od vojnika zadužen za spašavanje avijatičara prisustvovao je svečanosti u Pranjanima i podsetio prisutne na značaj te misije.

Pranjanski kraj posetio je i pun autobus gostiju iz Čikaga, predvođeni predsednikom fondacije „Halijard“ DŽonom Kapelom.

(Kurir.rs/Glas zapadne Srbije/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track