OTVORENI ČOBANSKI DANI U KOSJERIĆU: Posetioci biraju najlepši kolač od maline, ali i najlepšu čobanicu!
Foto: Youtube Printscreen

Turističko-kulturna manifestacija

OTVORENI ČOBANSKI DANI U KOSJERIĆU: Posetioci biraju najlepši kolač od maline, ali i najlepšu čobanicu!

Srbija -

KOSJERIĆ - Turističko-kulturna manifestacija Čobanski dani, koja se ove godine održava 38. put u Kosjeriću, svečano je otvorena danas u 16 časova, otvaranjem izložbe ručnih radova "Vredne ruke", nakon čega će na keju biti održane Čobanske dečije igre.

Prvog dana manifestacije, od 20 časova, u amfiteatru u Parku, biće održano poetsko-muzičko veče "Oktave leta", a od 21.30 časova na centralnoj pozornici koncert će održati rok grupe "Muzičke sekcije Kosijer Art" i "Dead Man`s bells".

foto: Youtube Printscreen

Sutra, drugog dana manifestacije, biće održana smotra dečijeg folklornog i scenskog stvaralaštva, a od 21 čas biće održan koncert.

U nedelju, trećeg dana manifestacije, od 13 časova održaće se takmičenje u pripremanju domaćih tradicionalnih jela i izbor najlepšeg kolača od maline.

Od 15 časova na keju biće održane Čobanske sportske igre, a glavnom ulicom proći će i Saborski defile, dok će na centralnoj pozornici, posle "Starog pevanja u Srba", biti izbori za najlepšu čobanicu i čobanski par, kao i proglašenje pobednika i uručenje nagrada.

Čobanske dane ove godine u Kosjeriću obogatiće i prateći program kao što je džipijada u subotu od 10 časova, pčelarska izložba na Livadici, te prezentacija domaćina u seoskom turizmu.

Takođe, biće izložena poljoprivredna mehanizacija, a svi posetioci moći će da posete i izložbene štandove domaće radinosti. Turističko - kulturna manifestacija Čobanski dani predstavlja specifičan sabor narodnog stvaralaštva, koji afirmiše autentični prikaz bogate riznice narodne tradicije Srba, a ove godine trajaće do 15. jula.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen/Arhivski snimci)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track