ŠLJUNAK UMESTO RAMPE: Ovo je nova ulica u Banji Koviljači
Foto: Kurir/T.Ilić

nema pružni prelaz

ŠLJUNAK UMESTO RAMPE: Ovo je nova ulica u Banji Koviljači

Srbija -

LOZNICA - Nova ulica koja centar Banje Koviljače spaja sa zaobilaznim putem Loznica-Mali Zvornik asfaltirana je pre dva meseca, ali još nije otvorena za saobraćaj jer se ukršta sa železničkom prugom, a nema uređen pružni prelaz.

foto: T.I.

Pošto nije urađen pružni prelaz sa oba kraja ulice postavljena je odgovarajuća signalizacija da put nije otvoren, a za svaki slučaj je, osim toga, umesto rampi i sa obe strane koloseka nasuta gomila šljunka kako bi onemogućila prolazak automobila.

Kada će ulica biti otvorena za sada se ne zna, a u lokalnoj samoupravi objašnjavaju da je u toku izmena projektne dokumentacije u koju treba da bude unet i pružni prelaz.

Posle toga u skladu sa propisima on treba da bude urađen, a tek tada biće moguć saobraćaj ovom ulicom dugačkom nešto manje od 500 metara.

foto: T.I.

Meštani se pitaju zašto sve to nije ranije obavljeno jer se odmah znalo da nova ulica mora preći šine nego sad moraju čekati da taj posao, umesto paralelno sa izgradnjom ulice, bude naknadno rađen. Vrednost investicije je 62 miliona dinara, a finansijer je država.

Inače, na prilazu novoj ulici na zaobilaznom putu biće postavljeni odgovarajući putokazi kako bi oni koji tuda prolaze znali da mogu svratiti do jedne od najlepših srpskih banja, poznate po lekovitim svojstvima i epitetu ’’kraljevska’’. Ali tek kad bude gotov pružni prelaz.

(Kurir.rs/T.Ilić Foto: T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track