12 GODINA SLAVE ROĐENDAN SINU NESTALOM IZ KREVECA U PORODILIŠTU: Verujemo da je naš Nemanja živ, da je ukraden! Majka to zna, sanjam ga svaku noć (VIDEO)
Foto: Jugmedia

priča Irene i Dragana slama srca i tera suze na oči

12 GODINA SLAVE ROĐENDAN SINU NESTALOM IZ KREVECA U PORODILIŠTU: Verujemo da je naš Nemanja živ, da je ukraden! Majka to zna, sanjam ga svaku noć (VIDEO)

Srbija -

BEOGRAD/LEBANE - Svake godine 16. aprila bračni par Irena (33) i Dragan (39) Ilić iz sela Donje Vranovce kod Lebana slavi rođendan svom sinu Nemanji kojeg nema, a to će ove godine učiniti 12. put zaredom, koliko traje borba da saznaju šta se desilo sa njihovom zdravom rođenom bebom dva dana posle rođenja.

„Slavimo rođendan sa tortom i svećicama jer verujemo da je naš sin živ, da je ukraden“, kažu u glas Irena i Dragan, roditelji još dvoje dece, piše Jugmedia.

Nemanja je kao drugo dete Ilića rođen u porodilištu Leskovac 16. aprila i njegovo zdravstveno stanje odmah posle porođaja ocenjeno je sa dve desetke. Majci je rečeno da će sa bebom biti otpuštena 18. aprila oko podneva, ali beba je tog jutra proglašena mrtvom.

- Podojila sam bebu i kao iskusna majka sačekala da podrigne i potom je spustila u krevetić i stavila da leži na na bok, a ne na leđa. Nešto pre 6 ujutru, kada se porodilje spremaju za vizitu, otišla sam u kupatilo da se sredim. Kada sam se vratila videla sam prazan krevetac. Počela sam da vrištim...

Za tren su se stvorili zdravstveni radnici oko mene špricali me i govorili da bebi nije bilo dobro i da je premeštena na četvrti sprat radi bolje nege. Ubrzo mi je rečeno da je umrla, a tri i po sata kasnije su mi dozvolili da je vidim, iako sam ja odmah tražila da budem uz nju. U bebi koju su mi pokazali nisam prepoznala moje dete i zato, i ne samo zato, i dan-danas verujem da je Nemanja živ. Majka to, prosto, oseća“, priča Irena u suzama dodajući da sve ove godine prolazi kroz pakao i da sina sanja svaku noć...

Irena je ispričala i da su porodilje koje su bile s njom u sobi bile zaprepašćene kad su medicinske sestre uletele u sobu i da nisu čule da se dete gušilo. Obdukcioni nalaz je pokazao da je beba umrla prirodnom smrću, a Ireni je rečeno da se ugušila plodovom vodom.

Međutim, jedan od ginekologa Opšte bolnice Leskovac, koji je zahtevao anonimnost, kaže za Jugmediu da je čuo za slučaj Ilića i tvrdi da se pre radi o aljkavosti nego o „bilo kakvoj krađi bebe“.

„Bilo je više roditelja koji su sumnjali da su im bebe ukradene iz našeg porodilišta, bile su ovde razne komisije, ali ispostavilo se da su optužbe neosnovane“, veli on.

(Kurir.rs/Jugmedia/Milica Ivanović/Foto: Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track