IZLOŽBA PASA U VRANJU, UČESNICI ČAK IZ JAPANA, IZRAELA, TAJLANDA... Evo ko je odneo prvo mesto! (FOTO)
Foto: T.S.

četvoronožni drugari

IZLOŽBA PASA U VRANJU, UČESNICI ČAK IZ JAPANA, IZRAELA, TAJLANDA... Evo ko je odneo prvo mesto! (FOTO)

Srbija -

Pobednik jubilarne 10. Međunarodne izložbe pasa svih rasa koja je održana u Vranju je bela pudla.

Izložbu pasa organizovalo je Kinološko društvo "Švrća" uz podršku grada i brojnih sponzora.

foto: T.S.

Ove godine pored izlagača iz Srbije, na izložbi su učestvovali kinolozi iz više od 20 zemalja Evrope, Izreala, Japana i sa Tajlanda. Ukupan broj pasa je 336, u preko 100 rasa. Peharima i brojnim nagradama nagrađeni su najbolji psi koje su ocenjivali Kaisa-Meteri Gold iz Finske, Tijana Konrad iz Srbije, Igor Selimović iz Hrvatske, Ferdinando Asnaghi iz Italije, Savas Tzegas iz Grčke, Slobodan Nasteski iz Makedonije kao i delegat Kinološkog saveza Srbije Ratibor Cekić. Izložbu pasa u Gradskom parku u tom gradu je već po tradiciji pratio veliki broj Vranjanaca, porodično.

foto: T.S.

Jubilarnu, 10. Međunarodnu izložbu pasa svih rasa u Gradskom parku u Vranju otvorio je predsednik Skupštine grada, dr Dejan Tričković.

"Čast mi je i zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim u ime rukovodstva grada i u svoje ime. Međunarodna izložba pasa jedna je od najvažnijih manifestacija koja se organizuje u Vranju već deceniju zahvaljujući upornošću KD "Švrća'', na čelu sa Mićom Mladenovićem, uz nesebičnu pomoć članova društva i brojnih volontera'', istakao je Tričković na otvaranju.

foto: T.S.

Jubilej Kinološkom društvu “Švrća'' čestitao je Ratibor Cekić, delegat Kinološkog saveza Srbije. Cekić je naglasio da se izložba u Vranju visoko kotira na mapi kinoloških manifestacija ne samo u zemlji, već i regionu.

Predsednik Kinološkog društva „Švrća“ iz Vranja Mića Mladenović naglasio je da Međunarodna izložba pasa, osim što ima sportsko-takmičarski, turistički i privredni značaj, predstavlja i odličnu promociju grada Vranja.” Ovo je za nas kruna u svakom smislu te reči jer ove godine slavimo jubilej, ali i dve i po decenije od osnivanja Kinološkog društva „Švrća“.

Najveći broj izlagača, dosta kvalitetnih pasa, odlično vreme, pet godina kako radimo u saradnji sa Kinološkim savezom Makedonije. Sudijska lista je jaka, žiri kompetentan i sa dosta iskustva. Prethodnih dana imali smo više od 200 stranih državljana”, rekao je Mladenović. Mladenović je odlikovan uverenjem sa značkom Kinološkog saveza Srbije.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track