Najnovije vesti

IVANJICA NAKON POPLAVA: Šteta ogromna, uništeno najmanje 100 km puteva
Foto: RINA

Mašine na terenu

IVANJICA NAKON POPLAVA: Šteta ogromna, uništeno najmanje 100 km puteva

Srbija

Šteta u opštini Ivanjica nakon obilnih padavina i poplava je ogromna, a povređenih, prema trenutnim informacijama nema, izjavio je danas pomoćnik predsednika te opštine za infrastrukturu Ivan Mojsilović.

"Ogromne su štete na putnoj infrastrukturi. Više od 100 kilometara asfaltnih i makadamskih puteva je uništeno. Trenutno ima puteva koji su u prekidu", rekao je Mojsilović za Tanjug.

Pojedini putevi koji još uvek nisu dovedeni u upotrebno stanje, jesu opštinski put Grabovica - Bela Crkva, nekategorisani putevi Stara fabrika - Ajdačići - Jendečići, a takođe ima oštećenih puteva u naselju Luke.

"Mašine su na terenu koje pokušavaju da puteve dovedu u stanje prohodnosti, kako bi deca mogla da idu u školu, bolesni u dom zdravlja", dodao je Mojsilović.

Prema preliminarnim podacima, biće potrebno oko 50 miliona dinara da se putevi dovedu u stanje u kome su bili pre elementarnih nepogoda.

Mesne zajednice Prilike, Bukovica i Lisa primile su najveće količine padavina i tu je došlo do najvećih oštećenja na putnoj infrastrukturi, a značajna šteta pričinjena je i u mesnim zajednicama Luke i Osonica zbog bujičnih potoka i reka, rekao je Mojsilović, dodajući da je voda odnela tri mosta.

On je naveo da je u toku vremenskih nepogoda, 13 mašina izašlo na teren i obavilo veliki deo posla, čime je spasen veći deo mostova, propusnih i pločastih prolaza.

Komisija zadužena za procenu štete na objektima trenutno je na terenu, a i dalje ima lokacija kojima je nemoguće pristupiti, dodao je Mojsilović, navodeći da ima više od 15 klizišta, koja se aktiviraju i zatvaraju deo puta, kao i da su pojedini objekti oštećeni od klizišta.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...