dva herojska dela u jednom danu

NEVOLJA IH SPOJILA: Mutna voda im je odnela sve što su imali, ali im je donela PRIJATELJSTVO ZA CEO ŽIVOT (FOTO, VIDEO)

Srbija -

Nabujala Bjelica porodici Bugarčić odnela je sve što su godinama stvarali, međutim donela im je i novog prijatelja za čitav život.

Aleksandar Grujičić bez razmišljanja je skočio u mutnu vodu i izvukao nemoćnog Radovana Bugarčića (75) kome je život visio o koncu. Nakon nekoliko dana konačno su se sreli u istom dvorištu u kom je vodena stihija napravila haos.

foto: RINA

"Naišao sam ovuda i video da je dedi neophodna pomoć inače je gotovo. Procenio sam da ne mogu da ga izvučem nazad, da ne bi izdržali i popeo sam ga na sprat, jer je gore bio siguran", kaže Aleksandar.

Кad je Radovana spasao, Aleksandar je krenuo da se vraća, međutim sada je on bio u opasnosti. Nivo vode naglo je porastao i nije mogao sam da se izbori, pa mu je ruku spasa u tom trenutku pružio Radojko Slavković - Radovanov unuk, koji je došao u međuvremenu.

"Tad nisam ni znao koga izvlačim kroz vodu, tek sam kasnije saznao. Ja sam dobio prijatelja za čitav život, isto kao i on. Ovo su stvari koje ljude zauvek spajaju i koje se ne zaboravljaju", kaže Radojko.

foto: RINA

Iako je učinio herojsko delo, Aleksandar se ne oseća kao junak i za njega je dovoljno što se deda nakon spasavanja oseća dobro.

"Mislim da bi svako ko bi bio u mogućnosti učinio isto što i ja. To su situacije u kojima ne razmišljate mnogo, već činite sve da spasite nečiji život", naglašava Aleksandar.

Iz nabujale Bjelice za vreme poplava spašeno je oko 26 ljudi i to zahvaljujući herojima velikog srca poput Aleksandra Grujičića.

(Kurir.rs/RINA/FOTO: RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track