VIŠE OD 20 SREDNJOŠKOLACA IZ NOVE VAROŠI I DALJE U BOLNICI ZBOG SIMTOMA TROVANJA: Kod dvoje gimnazijalaca izolovana SALMONELA, čekaju se ostali rezultati!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

užice

VIŠE OD 20 SREDNJOŠKOLACA IZ NOVE VAROŠI I DALJE U BOLNICI ZBOG SIMTOMA TROVANJA: Kod dvoje gimnazijalaca izolovana SALMONELA, čekaju se ostali rezultati!

Srbija -

Užice - Kod dvoje srednjoškolaca iz Nove Varoši koji su krajem prošle sedmice primljeni na bolničko lečenje sa simptomima trovanja, u uzorcima stolice koji su poslati na analizu izolovana je salmonela.

Ovo je danas potvrdila dr Aleksandra Andrić, iz Zavoda za javno zdravlje u Užicu. Po njenim rečima ovaj Zavod je u petak pre podne prijavio Institutu "Dr Milan Jovanović Batut" epidemiju infekcije npoznate bakterije kod 22 đaka od kojih je 19 u tom trenutku bilo hospitalizovano.

Za sada je stigla potvrda da je salmonela izolovana kod dvoje đaka, a očekuju se rezultati i ostalih analiza.

Juče je na infektivnim odeljenjima bolnica u Prijepolju i Užicu bilo 23 srednjoškolaca iz Nove Varoši, svi uzrasta od 15 do 18 godina.

Svi oni lekarima su ispričali da su u jednom objektu brze hrane kao dodatak koristili majonez, a lekarima su se javili zbog povišene temperature, povraćanja, prolliva, malaksalosti. Prema informacijama iz bolnica u Prijepolju i Užicu niko od primljene dece nije do sada otpušten na kućno lečenje a deca su dobro i oporavljaju se.

Objekat brze hrane u Novoj Varoši zatvoren je u petak rešenjem Sanitarne inspekcije, a protiv vlasnika, najavljeno je iz ove inspekcije, biće podneta prekršajna prijava.

Kurir.rs/Z. Š./Foto: Shuttertsock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track