Najnovije vesti

REKONSTRUKCIJA ZAUSTAVLJA SAOBRAĆAJ: Zbog radova na mostu od sutra zatvoren prelaz Zvornik-Mali Zvornik
Foto: Kurir/T.Ilić

konačno

REKONSTRUKCIJA ZAUSTAVLJA SAOBRAĆAJ: Zbog radova na mostu od sutra zatvoren prelaz Zvornik-Mali Zvornik

Srbija

ZVORNIK - Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, biće od sutra zatvoren za saobraćaj zbog rekonstrukcije, objavila je danas zvornička Gradska uprava.

Saglasnost za zatvaranje mosta, koji je granični prelaz između BiH i Srbije, u trajanju od tri meseca dali su nadležni organi obe zemlje.

Most će biti zatvoren dok budu izvođeni neki od radova koji most čine nebezbednim za pešake.

Grad Zvornik će zajedno sa opštinom Mali Zvornik obezbediti autobus koji će saobraćati na relaciji Karakaj-Zvornik, odnosno Mali Zvornik-Novi most u Karakaju, a koji će pomoći građanima oba grada da prelaze sa jedne na drugu obalu.

foto: Kurir/T.Ilić

Vlada Srbije izdvojila je 600.000 evra za rekonstrukciju ovog mosta na kojem će u prvoj fazi radova biti obuhvaćeno skidanje sadašnje kolovozne mase i asfaltiranje gazeće površine mosta, javila je Srna, a prenosi RTRS.

Prema tenderu, radovi će trajati 12 meseci, planirano je da izvođač radova za tri meseca uradi glavne radove nakon kojih bi most bio otvoren za pešake, dok bi u preostalom periodu bili izvođeni radovi koji neće uticati na bezbednost građana koji koriste ovaj granični prelaz.

Granična policija BiH saopštila je da će prelaz biti zatvoren od sutra u 7 časova pa sve do okončanja radova na sanaciji i rekonstrukciji mosta, prenela je Fena.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...