MEŠTANI UŠĆA KOD KRALJEVA ŽEDNI: Nemaju dovoljno vode za piće, a evo šta im poručuju iz vodovoda
Foto: Kurir.rs/J.S.

KRALJEVO

MEŠTANI UŠĆA KOD KRALJEVA ŽEDNI: Nemaju dovoljno vode za piće, a evo šta im poručuju iz vodovoda

Srbija -

Zbog neredovnog snabdevanja pijaćom vodom, meštani varošice Ušće, koja je od Kraljeva udaljena pedesetak kilometara, zapretili su blokadom Ibarske magistrale ukoliko im problem sa vodom ne bude uskoro rešen.

- Imamo situaciju da u dva naselja vode nema čitavih mesec dana, dok neka od naselja vodu dobijaju svakog drugog, trećeg dana na po sat - dva. Zato smo formirali Štab čiji je jedini cilj rešavanje višegodišnjeg problema nestašice vode, kaže Mladen Cvetković, jedan od predstavnika ovog Štaba.

Prema njegovim rečima, članovi Štaba razgovarali su sa predstavnicima Gradske uprave koji su im obećali da će problem biti rešen u najkraćem vremenskom periodu.

- Gradonačelnik Terzić je na godišnjem odmoru, pa su nas primili zamenik gradonačelnika Vukman Rakočević i predsednik gradske Skupštine Nenad Marković. Za pumpu, koja je na popravci grad će, obećali su, platiti troškove popravke. Rečeno nam je da je i projekat za nov vodovod u opticaju, čime bi naš problem, kroz nekoliko godina, bio trajno rešen, dodaje Cvetković.

Kako naglašava Cvetković, iako su privremeno odustali, meštani nisu trajno odustali od potpune blokade Ibarske magistrale. U slučaju da radovi budu kasnili ili opet dođe do nekog "iznenadnog" problema, biće, kako kažu, primorani da potpuno obustave saobraćaj.

U kraljevačkom „Vodovodu“ kažu da pitanje snabdevanja vodom u Ušću nije u njihovoj nadležnosti i da rade isključivo uz pisani nalog lokalne samouprave ili u situaciji kada je zdravlje ljudi ugroženo.

- U Ušću je potražnja veća u odnosu na količinu vode kojom se raspolaže. U proteklih mesec dana, imali smo dve složene intervencije u Ušću, vrlo zahtevne, koje iziskuju veliki posao, ali i sa materijalne strane, velike izdatke. Nažalost, zbog dotrajalih instalacija, starih više od dvadeset godina, nismo uspeli da pomognemo meštanima da trajno dobiju pijaću vodu, kažu u ovom preduzeću.

Na području Kraljeva ima više od 1.300 seoskih vodovoda, od kojih je većina građena pre 40 i više godina bez projekata, često i nerešenih imovinsko - pravnih odnosa. Mnogi su u lošem stanju, kao ovaj u Ušću, gde je snabdevanje stanovništva pijaćom vodom više nego neredovno.

(Kurir.rs/J.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track